Geceliği 2 bin TL! Telefonlar susmuyor

Türkiye’de yılbaşında uygulanacak 4 günlük kısıtlamada tatil planı yapanlar, Karadeniz’de doğayla iç içe bungalov evler ve kaplıca otelleri tercih ediyor. Rize’nin ünlü Ayder Yaylası’nda lüks bungolav evlerin geceliği ise çift kişi bin ile 2 bin TL arasında değişiyor.

Geceliği 2 bin TL! Telefonlar susmuyor
Geceliği 2 bin TL! Telefonlar susmuyor
GİRİŞ 19.12.2020 09:46 GÜNCELLEME 19.12.2020 10:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 günlük kısıtlama uygulanacak. Kısıtlamada evde kalmak istemeyenler, doğayla iç içe tatil planı yapmaya başladı. Tatilcilerin adresi ise Karadeniz oluyor. Bölgede bungalov evler ve kaplıca otelleri yılbaşı tatili için tercih ediliyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü Ayder Yaylası’nda lüks bungolav evlerin geceliği ise çift kişi bin ile 2 bin TL arasında değişiyor. Yaylada lüks ahşap otellerde 4 günlük tatil için çiftlerden 3 bin TL'lik paket fiyatlar isteniyor. Ahşap, iki katlı şömineli, jakuzili evler ve otellerde izole olarak tatil planlayanlar şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı. 

 

 



SAĞLIK İÇİN KAPLICALARA İLGİ ARTTI

Koronavirüs salgını ve soğuk havalara karşı vücut bağışıklıklarını güçlü tutmak isteyenlerin yılbaşı tatilinde ise tercihleri termal kaplıcalar oluyor. Rize'nin İkizdere ilçesi Ilıca köyünde 260 metre derinlikten 72 derece sıcaklıkla yüzeye çıkarken granit ve taşlara teması ile litresinde 4561 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu belirtilen termal su, şifa arayanların adresi oluyor. Yılbaşında otellerde rezervasyon yaptıranlara ise seyahat izin belgesi niteliğindeki rezervasyon formu gönderiliyor. Bu formu polis noktalarında ibraz edenler kısıtlamadan muaf tutuluyor.

 

 

‘BOL OKSİJENLİ TERMAL TATİLİ’

Termal Kaplıca Merkezi yöneticisi Amaç Ekşi, 4 günlük yılbaşı kısıtlamasında paket programlar hazırladıklarını belirterek, “Misafirlerimiz ile yapılan rezervasyon formları sayesinde seyahat kısıtlamasından muaf olacaklar. Otel güzergahında karşılaşacakları polis kontrollerinde rezervasyon formları seyahat izni niteliğinde olacak. Pandemi yorgunluğu atmak için tesisimizi tercih edecek olan misafirlerimiz, doğa ile iç içe bir konaklama geçirecekler. 30 dönüm arazi üzerine kurulu olan tesisimizde bol oksijen, doğanın muhteşem sesi ve manzarasıyla termal kaplıcamızda misafirler, sağlıklı güzel bir tatil süreci geçirebilirler” dedi.

‘BUNGOLAV EVLER TERCİH EDİLİYOR’

Ayder Yaylası’nda turizm işletmecisi Ali Haşimoğlu, "Bu yıl Akdeniz turizmine göre ise Karadeniz biraz daha yoğundu. Bunun sebebi de tabii ki muhteşem doğası. Hafta sonu kısıtlamalarının başlamasıyla beraber insanlar yeniden doğaya yöneldiler. Yılbaşındaki 4 günlük kısıtlama için şimdiden yoğun bir talep var. 4 gün evde geçirmek istemeyenler doğaya yöneldiler ve tercihlerini de en çok bungalov evlerden yana kullanıyorlar. Bungalov evler temas ortamını azaltıyor, insanlar kendilerini daha özgür hissediyorlar” diye konuştu.



‘YÜZDE 80 DOLULUĞA ULAŞTIK’

Ayder Yaylası’nda bungalov tesis işletmecisi Hasan Durmuş da, "Pandemi dolayısıyla tüm dünyada turizm sektöründe sıkıntılar yaşanırken aslında biz bungalov işletmecileri bu durumdan çok etkilenmedik. Çünkü insanların tatil tercihleri dağ evlerinden yana değişti. Burada tatil yapmak isteyenler, kendilerine ait bir alanda bulunuyorlar, kimseyle temas etmiyorlar. Doğanın onlara sunduğu muhteşem manzaranın ve temiz havanın keyfini yaşıyorlar. Hafta sonu kısıtlamalarında da bungalovlarımız dolu oluyor. Önümüzdeki 4 günlük yılbaşı kısıtlaması için de şu anda yüzde 80 rezervasyonu tamamladık” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani bu millet acti onun icinmi cogu doldurmus eskiden kimsenin haberi bile olmadi böyle yerlerden tek uludag vardi orayida belli bir kesim giderdi simdi türkiyenin heryerinde böyle yerleri var hemde dolu
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    evime nolmus bütün yil çalışıyoruz şu birkaç günü sicak evmde gecirmek değerlendirmek lazim yemisim otelini
    Cevapla
  • hltt0101 3 yıl önce Şikayet Et
    köyüne bir ev yaptır etrafını agaçlandır bahçeni ekip düzenle. bungalov neymiş bu fiyatlara tatil yapan israfçı helal para kazanan insan değildir bence. hadi ordan hiçbir özelliği yok
    Cevapla
  • hakka taraf 3 yıl önce Şikayet Et
    millet aç diyip tatile gidenlerin mekânları
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç'ız diyenler cevap veriyor.....
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakka taraf kardeş helal olsun.
    Cevapla
  • Suss 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanane
    Cevapla
  • Len 3 yıl önce Şikayet Et
    Konusma
    Cevapla
  • Avşaroglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fiyatlar çok yüksek
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    gitme zorunlulugu yok , yani zorla degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle