Erzurum'da 'altın' madeni bulundu!

Erzurum’un Olur ilçesi Kaban Köyünde Maden Teknik Arama Genel müdürlüğü tarafından yaptırılan maden arama çalışmaları devam ediyor.

Erzurum'da 'altın' madeni bulundu!
Erzurum'da 'altın' madeni bulundu!
GİRİŞ 18.12.2020 18:55 GÜNCELLEME 18.12.2020 18:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Maden Teknik Arama Genel müdürlüğü maden arama sahasından Turkish Petroleum International Company (TPIC), tarafından 5 yıldır süren madencilik alanında arama, araştırma, analiz ve altyapı çalışmalarında 550 ile 650 metreden alınan örnekler Maden Teknik Arama Genel müdürlüğünde değerlendiriliyor.

 

Kaban köyü Yatak mevkisinde yapılan sondaj çalışmalarının sonuçlarına göre bölgede bakır ağırlıklı Altın madeni var olduğu belirlendi.

Kaban Köyü Muhtarı Kenan Özdemir, ‘’Köyümüzde 5 yıldır MTA nın başlatmış olduğu Altın madeni arama çalışmaları yaz kış demeden devam ediyor.  İnşallah başarılı sonuç alırız ülke ekonomisine bölge ekonomisine katkı sağlayacağını umuyorum. Bundan dolayı Devletimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sonuçlandığında mahallemiz ülkemiz herkes bundan menfaatlenecektir’’ dedi.

 

Turkish Petroleum International Company (TPIC), görevli makine operatör Yücel Öztürk ise "Çalışmalarımız yaz kış MTA bünyesinde devam ediyor kazasız sıkıntısız bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Öte yandan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal'ın Ağrı'da altın rezervi bulunduğunu ve bunu çıkarmak üzere harekete geçtiklerini açıklamıştı. 

Rezervin bulunduğu Diyadin ilçesine bağlı 70 haneli Mollakara köyünün sakinleri, şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşıyorlar.

Vali Osman Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyadin'in birçok değeriyle ön plana çıktığını ve geleceği parlak ilçelerden biri olduğunu söylemişti.

TMSF yönetimindeki Koza Altın İşletmelerinin bölgede işlenebilir altın rezervi bulduğunu belirten Varol, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Koza Madencilik uzun zamandır burada çalışmalarını yürütüyor ve artık son aşamaya geldi. Burada ciddi bir altın rezervi tespit edildi ve bununla ilgili planlamalar devam ediyor. Şu ana kadar kanıtlanmış olan rezervin ciddi miktarda artırılmasıyla ilgili bir potansiyel ortada ve bununla ilgili de firma yetkilileri çalışıyor. Bu gerçekleştiğinde yöremize ve ülkemize çok büyük katkı sağlayacak."

YORUMLAR 25
  • Cafer-i Tayyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği ABD çöktüğünde o kağıt parçalarının kıymeti kalmayacak. Altın ve gümüş her zaman kıymetli maden olmuştur öyle olmaya da devam edecek. Mantıklı olan şuan da yapılıyor. Dışardan altın alınıyor. İçerden fazla talep alınmıyor. İngilizler Venezüella in altınları isleyecez diye hiç ettiler. Vermiyorlar bile. Sebep Türkiye ye gitmesin diye.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yillardan beri fetönün elindeydi
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sahi bu madenlerde (altın gümüş bakir krom bor vs ) ne kadar vergi alıyor bilgisi olan varmı
    Cevapla
  • bado 3 yıl önce Şikayet Et
    vergi çoksa çıkarılmasın mı diyecen yada azsa
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Amasya taşovda da var ama ilgilenen yok malesef
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlam veremediğimiz halde bölücülerin yayınladığı sözde Kürdistan haritasında gösterilen illerimizde altın petrol gibi çok değerli yeraltı kaynakkarı vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle