Türkiye Hisar-U'ya hazırlanıyor: S-400'ler ara dönemde ihtiyaçları karşılayacak

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, "Türkiye aynı zamanda Hisar-U'yu geliştiriyor. S-400 ve Patriot gibi yüksek irtifa hava savunma sistemi olan Hisar-U devreye alınana kadar S-400'lere ihtiyacımız olacak. Türkiye'nin hava savunma planı şu anda böyle ilerliyor" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 17.12.2020 10:08 GÜNCELLEME 17.12.2020 10:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin, S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle Türk savunma sanayisini yaptırımlarla hedef aldı.

 

 

Yaptırım kararı dünya basınında geniş yankı bulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'HİSAR-A+'nın envantere girmeye hazır hale geldiği müjdesini verdi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, Hisar-A'nın envantere girmeye hazır olmasının bütün dünyaya mesaj olduğunu ifade etti.

 

 

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla çok katmanlı hava savunma projesinin olduğuna dikkat çeken Atabay, "Ulusal hava savunma sistemi Hisar-A, Hisar-O ve Hisar-U olarak gelişiyor. S-400 ve Patriot gibi yüksek irtifa hava savunma sistemi gibi olan Hisar-U'nun da çalışmaları devam ediyor. Ancak bu hayata geçene kadar yaşayacağımız bir ara dönem var. Bu ara dönemde S-400'lere ihtiyacımız olacak. Türkiye bu noktada ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE YAPTIRIMLARDAN GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

ABD'nin yaptırımlarının etkisinin sınırlı olacağını ve bu süreçten Türkiye'nin güçlenerek çıkacağını ifade eden Atabay, şu ifadelere yer verdi:

"Savunma sanayide bir yedek parça temin edilemezse, ülke kendi kapasitesini kullanmak suretiyle bir çare bulur. Türkiye bu durumu daha önce yaşadı. Kıbrıs Harekatı sonrası ABD ambargo uygulayınca, 1977'de Türkiye uçak lastiği üretmek için Petlas'ı kurdu ve hala faaliyette. 110 ülkeye ihracat yapıyor. Türk savunma sanayinin gelişimine en büyük katkıyı ABD ambargoları yapmıştır. Kıbrıs ambargosu nedeniyle atılan adımlar sayesinde savunma sanayide bugün geldiğimiz noktaya ulaştık."

"TÜRKİYE'Yİ STRATEJİK ENGEL GÖRÜYORLAR"

ABD ve Avrupa Birliği'nin stratejik hedefleri karşısında Türkiye'yi engel olarak gördüğünü söyleyen Atabay, "ABD'nin bu yaptırımın asıl hedefi Türkiye'nin bölgede üstlendiği roldür. Libya'dan Akdeniz'e, Irak'tan Suriye'ye, Kafkaslar'dan Karadeniz'e ateş çemberi var. ABD ve AB bu çemberde Türkiye'nin gelişmelere müdahale etmesinden rahatsız durumda. Türkiye'yi kendi stratejik hedeflerinin önünde bir engel görüyorlar. Hem Amerikalı hem de Avrupalı yetkililer bunu ifade ediyor."

YORUMLAR 38
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah var gam yok deler bu kafirlerin bir oyunu varsa Allahın bir oyunu var. Allahın izniyle savunma sanayisinde epey ikerledik lakin su uyur düşman uyumaz ilk etapta içimizdeki şu hainlerin yok edilmesi lazım zira hain içeride olduktan sonra kapı kilit tutmayacaktır.
    Cevapla
  • MsK 3 yıl önce Şikayet Et
    Ummadık taş baş yarar bizim taşımızın altinda ezilecekler
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ne zaman (mesela uçak için) sizin uçak yapmanıza ne gerek var, biz uçağı sizin ürettiğinizden daha ucuza veririz dediklerinde fabrikaları kapatıp, ürettiğimiz uçakları bile toprağa gömdüğümüzde kaybetmişiz. Ne zaman örtülü veya açık ambargo koymuşsa, ne zaman ABD senatosu veya temsilciler meclisi takoz olduğu için veya bahanesiyle bize silah satmamışsa kazanmışız. Hele şimdi savunma sanayinde dev adımlarla ilerlerken çok daha hızlı büyüyeceğiz inşaalah.
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların kurduğu BOP değil büyük İsrail projesi idi e tabi oyun bozuluyor diye rahatsızlar ama olsun Allah cc.nun projesi geçerli olacak evveli Alah.cc. izniyle biz bize döner olmamız gerektiği gibi olursak onlar bize bir şey yapamayacaklar
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz için yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite kuruluşlarımızdan, daima daha gelişmiş özellikleri olan farklı üretimler daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle