'Şehit babasına vergi borcu nedeniyle hapis cezası' iddiasına yalanlama

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı internet siteleri ile gazetelerde yer alan "Şehit babasına vergi borcu nedeniyle hapis cezası" iddialarının yanlış ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini bildirdi.

'Şehit babasına vergi borcu nedeniyle hapis cezası' iddiasına yalanlama
'Şehit babasına vergi borcu nedeniyle hapis cezası' iddiasına yalanlama
GİRİŞ 09.12.2020 14:48 GÜNCELLEME 10.12.2020 00:20
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

GİB'in internet sitesinde yer alan açıklamada, mevcut hukuk sisteminde vergi borçlarının süresinde ödenmemesi nedeniyle hapis cezası uygulanacağına ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmadığının altı çizildi.Açıklamada, dün bazı internet siteleri ile gazetelerde yer alan "Şehit babasına vergi borcu nedeniyle hapis cezası" başlıklı haberin tamamen yanlış ve yanıltıcı bilgiler içerdiği ifade edildi.Söz konusu mecralarda yayınlanan haberlerin, tamamen konuyu saptırmaya, toplum nezdinde şehit kimliğinin kullanılması suretiyle vergi idaresine karşı olumsuz algı yaratmaya yönelik olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Haber yapılan konu, vergi borcuna yönelik bir husus olmayıp, bir ceza davasıdır ve Yargıtay tarafından onaylanarak infaz aşamasına geldiği görülmektedir. Tüm hukuk sistemleri suç ve cezaları kanunlarda tanımlamaktadır. Hukuk sistemimizde vergi kaçakçılığı suçlarının cezalandırılmasına yönelik kanuni düzenlemeler yer almakta ve bu suçlara yönelik yargılama süreci Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre yürütülmektedir. Başkanlık olarak tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Aziz hatıraları sürekli kalplerimizde olan şehitlerimizin bu tür asılsız ve kasıtlı haberlerle gündeme getirilmesinin derin üzüntüsü içerisinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz." 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği'nden söz konusu olaya ilişkin açıklama yapıldı. Konuyla ilgili araştırma yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şehidimizin babasının 2008-2009 yıllarında yürüttüğü ticari faaliyeti nedeniyle vergi kanununa muhalefetten Adana 12. Asliye Ceza Mahkemesince 17.04.2015 tarihinde 2 ayrı suçu işlediğine karar verilmiş olup verilen bu karar, Yargıtay 11. Dairesi tarafından 13.10.2020 tarihinde onanmıştır. Şehidimizin babası Mevlüt Kubat, iki ayrı suçtan toplam 6 sene 2 ay 30 gün hapis cezası almış ve Adana 1. İnfaz Hakimliği tarafından cezanın infazına karar verilmiştir. Şehidimizin babası Mevlüt Kubat, cezanın infazı için herhangi bir kolluk kuvveti tarafından teslim alınmamış, ailesine haber vermeksizin kendisi teslim olmuştur. Şehidimizin babası Mevlüt Kubat, 2008-2009 yıllarından itibaren ailesine ve resmi hiçbir makama konu ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmamıştır. Konunun basına yansıtıldığı 4 Aralık 2020 tarihinden itibaren olayın hukuki süreci valiliğimizce takip edilmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • mişmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünde elektrik şirketlerinin harcamalarını halk ödeyec ek diye yalan haber çıkardılar. Dikkatli olalım bunlar fetö ayak oyunlarına benziyor. Kamuoyunu şişiriyorlar. Son bir infial olay patlatıp sokağa dökecekler sanki. Malesef bu ülkede iftira atmanın ve yalan haber yapmanın cezası yok gibi bir şey. Yalan haber yapanlara ağır para ve hapis cesazı verin bakalım daha yalan söyleyebilecekler mi?.
    Cevapla
  • YAŞAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Şeref-namus yoksunu mahlukatlar iftira atmaya devam ediyorlar....
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bu ülkede yalan iftira vatan millet din iman düşmanlığı hainlik satılmışlık özgürlüğü var !..
    Cevapla
  • CANIM TÜRKİYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Elbetteki Devletimizin ilgili Makamları gerekeni yapacaktır,şehidimizin babasının mâli durumu iyi değilse Maliye Bakanlığımızın gereken hassasiyeti gösterip evlâdını şehit veren babayıda affetmesini bilir,kaldıki nice vergi cezalarını devletimiz affetmiştir.Sayın Cumhurbaşkanımızında bu konuya çok hassas davranacağını ümid ediyorum!
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu anlayıştan dolayı ülkemiz toparlanamıyor. Olaylara duygusal bakmaktan vazgeçin. Devlet olmak böyle bişey değil. Devlet kurumuna gider delillerini sunar, ödeyemeyeceğini beyan eder, devlette araştırır kararını verir.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehidimize Allah rahmet etsin, devlet görevini yapmış olmalı. Şehitlerimiz hiç kise tarafından istismar edilmemelidir.
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Dagda ki Cenazelerine gittiklerini ne çabuk unutmuşlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle