Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları kaç TL? Milli Piyango bileti almak haram mı?

Yeni yıla az bir zaman kala şansını denemek isteyen vatandaşlar, Milli Piyango 2020-2021 bilet fiyatlarını araştırıyor. Bu yıl Milli Piyango İdaresi tarafından verilecek olan büyük ikramiye tutarı 100 milyon lira olacak. Peki milli piyango yılbaşı çeyrek, yarım ve tam bilet fiyatları ne kadar?

Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları kaç TL? Milli Piyango bileti almak haram mı?
Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları kaç TL? Milli Piyango bileti almak haram mı?
GİRİŞ 16.12.2020 14:51 GÜNCELLEME 16.12.2020 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu yıl Milli Piyango çekilişi 31 Aralık 2020’de yapılacak. Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 100 milyon TL olacak. Yarışmaların kumar olduğu söylentileri araştırılırken, çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 563 milyon 400 bin TL olarak belirlendi. Peki Milli Piyango biletleri ne kadar? 

 

2021 YILBAŞI BİLET FİYATLARI

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından açıklanan 2021 Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi için bilet fiyatları şu şekilde:

 

TAM BİLET:         100 Türk Lirası

YARIM BİLET       50 Türk Lirası

ÇEYREK BİLET   25 Türk Lirası

MİLLİ PİYANGO BİLETİ HARAM MIDIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Milli Piyango Bileti haram mı? sorusuna verilen yanıt şu şekilde:

“Taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları, kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre, şans faktörüne dayalı olan piyango toto, loto, iddia, müşterek, ganyan gibi tertip e oyunlar da kumardır ve haramdır. Geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile bu tür oyunların zararı da yaygın olmaktadır. Buna göre; milli piyango bileti ve çıkan ikramiyeyi almak haramdır.”

2021 MİLLİ PİYANGO BÜYÜK İKRAMİYE NE KADAR?

31 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olan canlı çekilişle şanslı numaraları belli olacak 2021 Milli Piyango yılbaşı özel çekilişin büyük ikramiye tutarı 100 Milyon Türk Lirası olarak duyuruldu.

YORUMLAR 1
  • Ramo 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta alman daha şimdiden kime çıkacağı belli dir hicbir zaman sana yedirmezler o ikramiyeyi 17 tl ye çekirdek alır yerim gerçi oda paketi 2.5 tl den 10 tl ye cıkmış ya neyse kar kardir
    Cevapla