Almanya ve Siemens işbirliği: Hidrojenle çalışan tren yaptılar

Almanya devlet demiryolları Deutsche Bahn ile teknoloji devi Siemens, 2050’de emisyonu sıfıra indirme planı kapsamında hidrojenle çalışan tren geliştirdiklerini açıkladı. Bir yıl boyunca deneme sürüşleri yapılacak ve 2024’te raylara inecek olan trenin yılda yaklaşık 330 ton CO2 tasarrufu sağlayacağı ve saatte 160 kilometre azami hıza ulaşacağı belirtildi.

Almanya ve Siemens işbirliği: Hidrojenle çalışan tren yaptılar
Almanya ve Siemens işbirliği: Hidrojenle çalışan tren yaptılar
GİRİŞ 24.11.2020 13:22 GÜNCELLEME 24.11.2020 13:22
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Almanya merkezli teknoloji devi ile Almanya devlet demiryolları Deutsche Bahn, 2024 yılında hizmete sunulacak yeni geliştirdikleri hidrojen bazlı treni ve bir hidrojen istasyonunun kurulacağını açıkladı.

İstasyonun normal fosil yakıtlı araç süresinde hidrojen dolumu sağlayacağı belirtilirken Deutsche Bahn yönetim kurulu üyesi Sabina Jeschke, "Trene dizel tren kadar hızlı yakıt ikmali yapacağımız gerçeği, iklim dostu ulaşım geçişinin mümkün olduğunu gösteriyor" dedi.

HEDEF 2050’DE SIFIR EMİSYON

Almanya devlet demiryolları Deutsche Bahn 2050 yılında karbon emisyon miktarını sıfıra indirme planının altını çizerken bu bin 300 dizel biriminin değiştirilmesi anlamına geliyor. Konuyla ilgili konuşan Deutsche Bahn yönetim kurulu üyesi Sabina Jeschke, “Fosil yakıt tüketimini sıfıra indirmeliyiz. O zaman tek bir dizel araç bile kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

Güney Almanya’da Baden Wuerttemberg eyaletinde Tuebingen, Horb ve Pforzheim şehirlerinde bir yıl boyunca 600 kilometrelik demir yolu ağında denenecek olan trenin yılda yaklaşık 330 ton CO2 tasarrufu sağlayacağı ve saatte 160 kilometre azami hıza sahip olacağı belirtildi.

50-150 MİLYAR DOLARLIK PAZAR POTANSİYELİ

Hidrojen bazlı üretilecek her trenin trenin maliyeti 5 ila 10 milyon euro arasında olacak ve toplamda 50-150 milyar euro'luk bir pazar potansiyeli yaratacak.

Siemens CEO'su Michael Peter, “Avrupa'da, önümüzdeki 10-15 yıl içinde değiştirilmesi gerekecek 10 ila 15 bin trenlik bir pazar potansiyeli görüyoruz, yalnızca Almanya'da 3 bin tren var" dedi.

 

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 27
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Buda bir şey mi. Yakında toryum boryum dan neler yapılacak görürsünüz. Al manya tüm AB Türkiye 'ye muhtaç olacak inşaAllah.
    Cevapla
  • ilim 3 yıl önce Şikayet Et
    dikkate çoktan alınması gereken bir konu devletimiz bu konuyla alakalı bilim insanlarının bence çok ama çok daha fazla dikkate alıp onlara desteklemililer inşallah bu kanatimce zaten oluyordur zira sadece enerji yada elektirikten çok daha fazlasısıdır bu konu saygılar...
    Cevapla
  • Talip 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz Bi üretim. Elektrikle çalışan Lokomotifler zaten yapıldı. Sıfır emisyon. Hidrojeni depolamak muhafaza etmek ayrı dert. Hidrojeni üreteceksin depolayacaksın iş üstüne iş.
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    neden depolayasın ki suyu al katalizörü kur .katalizör gaz pedalına bastığın oranda yanmaya ne kadar hidrojen lazım o kadar üretsin otomasyon ile niye depolayasın.
    Cevapla
  • Ticaret 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde bu pazara girip Afrika pazarına satmaliyiz
    Cevapla
  • ekrem 3 yıl önce Şikayet Et
    bu teknoloji derhal durdurulmalı suyu tüketmiyor yakıyor su yun geri dönüşü yok bunlarda
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapma yaw.ortaokulda anlatıyorlar 2H+O=H2O hidrojenin yanma denklemi biraz araştırın ya ayıptır ayip!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle