Yerli İHA motoru gün sayıyor

Millî ve yerli imkânlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk Turbodizel İnsansız Hava Aracı Motoru PD-170 teslimata hazırlanıyor.

Yerli İHA motoru gün sayıyor
Yerli İHA motoru gün sayıyor
GİRİŞ 09.11.2020 06:49 GÜNCELLEME 09.11.2020 08:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) tarafından  geliştirilen 40 adet PD-170 Turbodizel İHA motorunun yıl sonuna kadar teslimatı bekleniyor. PD-170; Anka, Aksungur, Akıncı ve Bayraktar TB3 platformları tarafından kullanılacak. Türk havacılığı için bir dönüm noktası olarak değerlendirilen PD-170, son dönemde adından sıkça söz ettiren millî insansız hava araçlarının gücüne güç katacak. Sınıfının en iyisi olarak nitelendirilen motor ile insansız hava araçları fazla havada kalabilecek, daha hızlı tırmanacak ve daha fazla yük taşıyabilecek. 2018 sonu itibariyle yine TUSAŞ tarafından geliştirilen Anka İHA üzerinde test uçuşları başlamıştı. PD-170, zorlu denemelere tabi tutulurken, istenilen performansı sağlayarak güven vermişti. 165 kilogram ağırlığa sahip olan motor, 40 bin fit irtifaya ulaşabiliyor. Performans açısından kategorisinde "en iyi" olma özelliği taşıyor. Ayrıca düşük yakıt tüketimi ile öne çıkıyor.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 11
  • Habaci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya gecekten okuyormusunuz hiç merak ediyorum. 1- kanadadan alınan lazer işaretleme yapan gözetleme kulesi ama oda artık TÜRK yapımı ve takıldı uçuyor! 2- Motor %100 yerli ve civatalar dahil! 3- Lütfen okuyun arkadaşlar... Sizi yönlendirmelerine izin vermeyin. Beni yönlendiremezler demeyin!
    Cevapla
  • Birgarip 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki çürükler çok úzúleçekler.
    Cevapla
  • Olabilir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ki imkan ver.. sonucuda gör.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yerli milli değil miydi bu iha?
    Cevapla
  • ..... 3 yıl önce Şikayet Et
    Dinime söven bari Müslüman olsa. Siz bunları rüyanızda gorebildiniz mi ki şimdi beğenmiyorsanız. Yerli demek bir amaç için bir makina yapabilmektir. Mümkünse çoğu parçaları yerli üretebilmektedir. Dünyada şu an hiçbir ülke %100 parçaları kendi üretemez. Mersedesin parçalarının bir kısmı Türkiye'de üretilir, unutma.
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne kadar yerli ve milliysen o da o kadar yerli ve milli.
    Cevapla
  • Ertan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli bir ele aldigin teknolojinin yapımı yada yapılan maddi okarak yüzde yetmiş yerli üretiliyor ise yerlidir
    Cevapla
  • Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yapamadığından değil bazı parçalar bu şekilde ucuza geliyor. Avrupadaki tüm sanayi şirketleri bu şekilde işliyor. Yani yerli olmak burda, üretilen teknolojinin teknik bilgisine sahip olmaktır. Buda Türkiye'nin elinde.
    Cevapla
  • TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle