Bakan Varank'tan 'Devlet el koyabilir' iddialarına yanıt!

Bakan Varank'tan "Devletin istediği şirkete el koyabileceği" iddialarına yanıt: "Sanayileşme İcra Komitesi Kararındaki bir maddeyi absürtçe yorumlayanlar var. O madde, stratejik şirketlerimizin yabancılara satışında, ihtiyaç halinde, devletin önleyici karar alabilmesine dönük bir yetki tanımlıyor"

Bakan Varank'tan 'Devlet el koyabilir' iddialarına yanıt!
Bakan Varank'tan 'Devlet el koyabilir' iddialarına yanıt!
GİRİŞ 24.10.2020 16:15 GÜNCELLEME 24.10.2020 16:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı köşe yazarlarının SAİK Kararnamesi'nde yer alan bir maddeden hareketle, "Devletin istediği şirkete el koyabileceği" şeklinde yaptıkları yorumlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

"DEVLETİN İSTEDİĞİ ŞİRKETE EL KOYMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yorumlarda dile getirildiği gibi devletin istediği şirkete el koyması gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Varank, "O madde, stratejik şirketlerimizin yabancılara satışında ihtiyaç halinde, devletin önleyici karar alabilmesine dönük bir yetki tanımlıyor, Avrupa, ABD ve Çin'de olduğu gibi" dedi.

 

 

Varank sözlerine şöyle devam etti:

"Orada yazılan şu; ülke açısından stratejik öneme sahip şirketlerin ortaklık yapılarında yabancılarla ilgili bir değişiklik olacaksa devletin ihtiyaç duyması halinde buna dönük politikalar geliştirilebilmesi için bir yetki tanımı var. Bu batı ülkelerinde yapılan, ABD'de, Almanya'da bu dönem sıkça gündeme gelen bir uygulama. Biliyorsunuz yurt dışında öyle herhangi bir ülkenin gelip, ülkenizde elini kolunu sallayarak firmalarınızı satın almalarına müsaade etmiyorlar. Eğer kritik teknolojiler varsa, milli güvenliği ilgilendiren teknolojiler varsa elbette devletin orada söyleyeceği bir şey olabilir. Dolayısıyla el koyma falan, bu tabii ki garip, kötü niyetli bir yorum ve ekonominin işleyişiyle de aslı astarı yok. Ne olduğu çok açık. Bu haberler hangi mantıkla yazılıyor anlamak mümkün değil"

YORUMLAR 9
  • Ramo 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet değil bir kişinin isteği doğrultusunda alınmış karar şengel yabancı yatırımcı olarak bu ülkeye yatırım yap nerden buluyorsunuz bu kadar iş bilmedi bir araya getiriyorsunuz
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Tik tok bile abd ve çin arasında soruna neden olmadı mı? Aynı gerekçe, kötü niyetli aptallar meseleyi çarpıtıyor. Devlet elbette stratejik ürün ve mal üreten şirketlerin yabancıların eline geçmesini istemez.
    Cevapla
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ee ne olmuş zaruri şartlar altında devlet dünyanın her yerinde egemenlik hakkını kullanarak şirketede el kor vatandaşın arabasında. Tabi hukuk çerçevesinde ve olağan dışı durumlarda
    Cevapla
  • burak 3 yıl önce Şikayet Et
    ne amaçla yazacak casus olduğu için yazıyorlar o haberleri her memlekette olan bir kanun bizde ise çalışmayan bir kanun amerika da o kanun maddesine kalmadan devlet gider tehdit eder
    Cevapla
  • Hercai 3 yıl önce Şikayet Et
    Bundan ancak milli olmayanlar rahatsız olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle