Borsa İstanbul'a yerli akını: Rekor kırmaya devam ediyor!

Türkiye'de sermaye piyasalarına ilgi her geçen gün artıyor. Borsa İstanbul'daki Hisse Senedi Piyasası'nda işlem yapan yerli yatırımcılar ve bu yatırımcıların portföy değerleri aydan aya artmaya devam ediyor. Eylül'de 67 bin 554 artan yerli gerçek yatırımcı sayısı, 1 milyon 743 bin 750'ye ulaşarak rekor tazelerken, yılbaşından bu yana Borsa İstanbul'daki yerli yatırımcı sayısı 555 bin 692'ye yükseldi.

GİRİŞ 12.10.2020 13:10 GÜNCELLEME 12.10.2020 15:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yerli yatırımcının Borsa İstanbul'a ilgisi hız kesmeden devam ederken, yılbaşından bu yana yerli yatırımcı sayısı 555 bin 692 artış gösterdi.

 

 

Türkiye'de sermaye piyasalarına ilgi her geçen gün artıyor. Borsa İstanbul'daki Hisse Senedi Piyasası'nda işlem yapan yerli yatırımcılar ve bu yatırımcıların portföy değerleri aydan aya artmaya devam ediyor.

Özellikle son dönemdeki halka arzlar yeni yatırımcıları Borsa İstanbul'a çeken önemli unsurlardan biri olarak öne çıkarken, eylülde halka arz edilen Esenboğa Elektrik'e 6,5 kat talep geldi. Ağustosta halka arzı yapılan Fade Gıda'ya 12, Dinamik Isı Makine Yalıtım'a da 27 kat talep gelmişti. Kontrolmatik Teknoloji de 12-13 Ekim'de halka arz edilecek.

 

 

Analistler, son dönemdeki getiri arayışı, gelişen teknolojiyle birlikte aracı kurum ve bankaların mobil uygulamalarından kolayca işlem yapılmasının da yatırımcıları pay piyasasına çeken önemli faktörlerden olduğunu söyledi.

YERLİ YATIRIMCI SAYISI REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

AA muhabirinin Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) eylül verilerinden derlediği bilgilere göre, eylülde 67 bin 554 artan yerli gerçek yatırımcı sayısı, 1 milyon 743 bin 750'ye ulaşarak rekor tazelerken, yılbaşından bu yana Borsa İstanbul'daki yerli yatırımcı sayısı 555 bin 692'ye yükseldi. Bu da yaklaşık yüzde 47'lik artışa işaret etti.

KAYNAK: AA,
YORUMLAR 13
  • Rte 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he .. yerli yatirimcinin bu ulkeye verecegi hicbirsey yok..yabanciyi kacirmasalardi iyiydi..SPK diye bi kurum var basinda bedel odeyen abimiz var tam olarak ne yapiyor anlamis degilim..yerli yatirimci da kacacak goreceksiniz..Borsamiza biz kendimiz kumarhane diyoruz acaba neden..
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Artı - Balat gibi hisselere SPK tarafından küçük yatırımcıyı koruma adı altında internetten alım satım işlemlerine kapatılmış olup bu hisselerde yatırımcılar bankaların al sat işlemlerinde alt yapılarının yetersiz olması nedeniyle mağdur edilmişlerdir manipülasyonun en büyüğünü spk yapmaktadır 2020 de 3 ay gibi bir süreyle getirilen yasaklar insanları tedirgin etmektedir saygılar
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca aselsan gibi buyuk sirketler dusuk degerde toplasan aselsanin yarisi etmeyen sirket hisseleri bin uzerine kadar cikti bu nasil is cogu kisi de magdur ediliyor bu kadar hareket neye gore ilginc
    Cevapla
  • hızırağa 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli küçük yatırımcı borsayı yukarlarda tutamaz, yabancı alımları gelmeli. bilhassa BIST30 hisselerinde bir türlü yükseliş olmaması yabancının kaçışından kaynaklıdır
    Cevapla
  • TORUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir hisse değeri 2 tl den 1000 tl ye çıkarmı hem de kısa zaman da ne keşfetti merak ettim doğrusu
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    ikinci el bi arabanın değeri nasıl / 100 artarsa oda çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle