Gram altın alım-satımında yeni dönem! KMTS sistemi devreye giriyor
Fiziki altına yatırım yapan vatandaşları sahte ürünlerden korumak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Tüketiciler, satın alacakları ürünün doğruluğunu cep telefonlarıyla karekod okutarak kontrol edebilecek.
Fiziki altın alımında vatandaşın yaşadığı sahtecilik veya dolandırıcılık mağduriyetlerinin önüne geçmek için dikkat çeken bir uygulamaya imza atıldı.
Darphane altında sahteciliğin önüne geçmek için yeni bir uygulamaya geçiyor. Bundan sonra alınan gram altınlarda karekod uygulaması geçerli olacak.

A Haber'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devreye sokacağı KMTS sistemi ile birlikte, alınan altının üzerindeki QR kodu okutarak, ürünle ilgili detaylı bilgilere ulaşılabilecek.
İKİ AŞAMALI DOĞRULAMA OLACAK
Darphane tarafından bandrollenen bu gram altınlarda iki aşamalı doğrulama olacak ve böylece bu kodlar kopyalanamayacak ve sahtesi de üretilemeyecek. Uygulama ile hedeflenen yatırımcının altın alırken güvenle alışveriş yapabilmesi olacak.

MOBİL UYGULAMA İLE KODLAR OKUTULABİLECEK
Altın alışverişi yapan vatandaşlar aldıkları ürün üzerindeki kodu Bakanlığın aplikasyonu üzerinden okutarak ürünün sahte olmadığına dair teyit alabilecek.

SAHTE ALTIN OPERASYONLARI ARTTI
Yeni uygulamanın hayata geçirilmesinde piyasadaki sahtecilik vakaları da önemli bir etken oldu. İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda sahte altın üretimi ve satışı yaptığı belirlenen kişiler hakkında adli süreç başlatılmıştı. Darphane'nin yeni takip sistemiyle sahte ürünlerin piyasaya girişinin zorlaştırılması, tespit süreçlerinin hızlandırılması ve fiziki altın alan vatandaşların daha güvenli bir şekilde alışveriş yapması amaçlanıyor.
-
Haluk 3 hafta önce Şikayet EtBankalar altın satsınBeğen Toplam 5 beğeni
-
misafir 3 hafta önce Şikayet Etbankalar satıyor aradaki marj dan dolayı alabilyormusun kuyumcuda 6300 olan grm bankada 6500 gir satim de kuyumcu 6250 alır banka 6100 derBeğen
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet EtKimin elinde kaç gram altın olduğunu bilmek istiyorlar.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Vatandaş 3 hafta önce Şikayet EtBunlar boş iş ve amacı farklı. Altının gerçek olup olmadığını bir para makinası gibi tespit eden makinalar var. Dolayısıyla her kuyumcuya bu makinalar şart koşulmalıdır.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Bilgin 3 hafta önce Şikayet EtYada kod olmadan alıp elinde kodsuz altını olanlar ne yapacakBeğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 3 hafta önce Şikayet Etmaksat altınları kayıt altına almakBeğen Toplam 12 beğeni