Kilosu 5 liradan tezgahta yerini aldı!

Samsun’da halk pazarında kışlık meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini almaya başladı. Kışlık meyve fiyatlarının pahalığı vatandaşın cebini yaktı.

Kilosu 5 liradan tezgahta yerini aldı!
Kilosu 5 liradan tezgahta yerini aldı!
GİRİŞ 10.10.2020 16:29 GÜNCELLEME 10.10.2020 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kış mevsimine girilirken halk pazarlarında da kışlık meyve ve sebzeler tezgahlarda yerini almaya başladı. Samsun’un İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde kurulan pazarda yoğunluk göze çarptı. Tezgahlarda yerini alan kışlık meyveler mandalina, elma, nar, ayva ve armut fiyatlarının yüksekliği dikkat çekti.

Elma kilogram fiyatı 5 TL, mandalina 4 TL, armut 8 TL, nar 8 TL, ayva 7 TL’den satılıyor. Pazarcı esnafı ise bu sene sebze ve meyvelerde verimlilik olduğunu söyledi.

Ürün yetiştirme maliyetten dolayı fiyatların belli bir süre yüksek seyredebileceğini ifade eden pazarcı esnafı kışlık meyve ve sebze satışının başladığını söylediler.

Pazarda satılan diğer ürün fiyatlarının kilogram fiyatı ise şu şekilde: Üzüm 7 TL, domates 2 ile 3 TL, patates ile 3 TL, fasulye 7 ile 10 TL, salata 4 TL, yeşil biber 4 TL, patlıcan 3 TL, marul 3 TL, havuç ise 3 TL’den satılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Yaşar dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu meyve sebze fiyatları kocaelindede olsa bizde alırız ama kocaeli nde elma 7 ₺
    Cevapla