Ekonomik güven endeksinde sevindiren rakamlar

Ekonomik güven endeksi, eylülde aylık bazda yüzde 3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi. Verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Veriler gelecek adına kuvvetli mesajlar veriyor. Sağlam finansal altyapımızla güçlü yarınlara emin bir şekilde yürüyeceğiz" dedi.

Ekonomik güven endeksinde sevindiren rakamlar
Ekonomik güven endeksinde sevindiren rakamlar
GİRİŞ 29.09.2020 10:09 GÜNCELLEME 29.09.2020 10:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ekonomik güven endeksi Ağustos ayında 85,9 iken, Eylül ayında %3,1 oranında artarak 88,5 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

 

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Eylül ayında %3,2  oranında artarak 82,0 değerini, reel kesim güven endeksi bir önceki  aya göre %0,5 oranında artarak 105,7 değerini, hizmet sektörü güven  endeksi %6,4 oranında artarak 74,9 değerini aldı.

Perakende ticaret  sektörü güven endeksi Eylül ayında %1,5 oranında azalarak 93,5  değerini ve inşaat sektörü güven endeksi %2,0 oranında azalarak 83,3  değerini aldı.

 

Güncelleme öncesi duruma göre hesaplanan ekonomik güven endeksi  ise Eylül ayında bir önceki aya göre %3,2 oranında arttı  Ağustos  ayında 85,9 olan endeks, Eylül ayında 88,6 oldu.

"VERİLER KUVVETLİ MESAJLAR VERİYOR"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Yeni Ekonomi Programı öncesinde endekslerimiz güçlü gelmeye devam ediyor. Ekonomik Güven Endeksi bir önceki aya göre %3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi. Veriler gelecek adına kuvvetli mesajlar veriyor. Sağlam finansal altyapımızla güçlü yarınlara emin bir şekilde yürüyeceğiz." dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklaması şöyle:

 

YORUMLAR 5
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber, denizde bogulmak üzere olan birisinin, tutunmak icin tahta parcasi görüp sevinmesi gibi bir sey.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    her tarafımız borç için de dolar uçup gitmiş paranın alım gücü kalmamış ben endekslere inanmıyorum
    Cevapla
  • :)) 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar yükseldikçe tüketicinin güveni ve inancı da yükseliyor...
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye nin ekonomisi çökmüş be çökmüş asgari ücrete bak ona göre karar ver
    Cevapla
  • SOLHANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    çok sevindirici :)
    Cevapla