Erdoğan imzaladı! İşten çıkarma yasağı ile ilgili yeni gelişme

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan da bir açıklama geldi.

Erdoğan imzaladı! İşten çıkarma yasağı ile ilgili yeni gelişme
Erdoğan imzaladı! İşten çıkarma yasağı ile ilgili yeni gelişme
GİRİŞ 04.09.2020 07:25 GÜNCELLEME 04.09.2020 10:24
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca işverenin işten çıkarma yasağı 17 Eylül 2020’den itibaren iki ay daha uzatılmış oldu.

 

17 AĞUSTOS'TA 1 AY UZATILMIŞTI

 

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilemesi yasaklandı.

İşverene, çalışanı 3 aylığına ücretsiz izne ayırma imkanı veren geçici maddede, Cumhurbaşkanına da bu süreleri, 30 Haziran 2021'e kadar her defasında en az üçer aylık sürelerle uzatma yetkisi verildi.

Bu madde uyarınca, 17 Nisan'da uygulanmaya başlayan işten çıkarma yasağı, 17 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1 aylığına uzatılmıştı.

BAKAN SELÇUK'TAN DA AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter'dan "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışan ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Fesih Kısıtı ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın tensipleriyle 2 ay uzatıldı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • ziyag 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki iyi bir şey miş gibi iki ay daha uzatıldı, hem işçi mağdur hem de işveren, işçi işveren kavga etmiş kıdemini verip işten çıkarmak istiyor çıkaramıyor, işçi 1200 tl ile geçinmek zorunda bırakılıyor hiç yoktan iyidir mantığı var halbuki işsizlik sigortasından zaten alacak o maaşı, nerden bakarsan bak tutarsızlık var. hayatın doğal akışına karışmayın.
    Cevapla
  • Samirco 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğur diyorsun da anlayana 5 aydır evdeyim 1200 lira nereye yetecek işsizlikten en az 1700 lira alınır
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerdwn biliyon kidemini tazminatını vercegini en kötü senaryo vermedigini düşün ki zaten çoğunda vermiyo.cikarmazsa sigortası devam ediyor sadece maaş olarak düşünme.
    Cevapla
  • yazıklar olsun 3 yıl önce Şikayet Et
    cihan sancer
    Cevapla
  • Leon 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesinlikle yanlış bir uygulama artık bunu hükümet görmeli çünkü süresiz olarak çalışanlar ücretsiz izne gönderiliyor kimse bir aileyi 1200 TLye geçindiremez
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu durum çalışanın aleyhine ,daha ne kadar uzatılacağı belli değil, şirket sizi çıkaramadığı için ne işsizlik maaşı alabiliyorsunuz ne de tazminatınızı alabiliyorsunuz 1100 tl ücretsiz izin aylığıyla insanlar nereye kadar geçinir, kendiniz istifa ederseniz sorun yok 6-7 yıllık çalışan olarak neden tazminatımı bırakayım
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım icralarıda erteleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle