Roketsan 4 füzenin gücünü birleştirdi! Savunma sanayinden 'özel' hamle

ROKETSAN, geliştirdiği yerli füzeleri aynı silah sistemine entegre ederek, farklı tehditlere karşı caydırıcılığı yüksek bir seçenek oluşturdu.

Roketsan 4 füzenin gücünü birleştirdi! Savunma sanayinden 'özel' hamle
Roketsan 4 füzenin gücünü birleştirdi! Savunma sanayinden 'özel' hamle
GİRİŞ 01.09.2020 13:57 GÜNCELLEME 01.09.2020 13:58
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk savunma sanayisi, güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurlarının ateş gücünü artıran Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında "yeni nesil tank avcısı" Kaplan'ın teslimatları devam ederken bu araçlara Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi (OMTAS) füzelerini entegre eden ROKETSAN yeni bir çalışmaya imza attı.

Kaplan araçlarının üreticisi FNSS ile Kaideye Monteli Cirit (KMC) Projesi'ni yürüten ROKETSAN, ürün yelpazesinde yer alan füzelerle geniş bir silah kombinasyonuna sahip Yalman Silah Sistemi'ni geliştirdi.

Sistem, OMTAS, Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi (UMTAS), Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi (LUMTAS) ve Cirit Lazer Güdümlü Füze gibi ROKETSAN ürünleriyle görev yapabilecek. Silah kombinasyonu kuvvetin ihtiyaçlarına göre değiştirilebilecek.

 

 

Yalman Silah Sistemi, ROKETSAN Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi açılış töreninde, üzerinde 1 UMTAS, 1 LUMTAS ve 4 Cirit ile sergilendi. 

Sistem 8 kilometreden hedefi tespiti, takibi ve teşhisi yapabilecek. Tehdidin niteliğine göre hedef bilgileri füzelerden herhangi birine aktarılacak ve hedefe atış gerçekleştirilecek.

TANKLAR SEVİYE ATLAYACAK

ROKETSAN Balistik Koruma Merkezi tarafından bir süredir üzerinde çalışılan, reaktif ve pasif korumayı bünyesinde birleştiren T1 ilave zırh çözümü de Leopard 2A4 tankına uygulandı.

Yürütülen çalışmalara ilişkin teknoloji gösterim tankı törende sergilendi. Tankın mevcut zırh sistemine yapılan eklemelerle anti-tank füzelere dayanıklılık üst seviyeye çıkarıldı.  

Çalışmalar sonunda tankın ağırlığı 55 tondan 62 tona çıktı. Buna karşın arazideki engel aşma ve mobilite testleri başarılı geçti. Artan ağırlığa rağmen harekat gücünde kayıp olmadı.

Modernizasyon sonunda ulaşılan zırh seviyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin aktif olarak operasyon yürüttüğü tüm bölgelerde bilinen anti-tank füzeleri ve RPG tehdidine karşı koruma sağlayacak. Bu koruma seviyesi, gösterim tankıyla Şereflikoçhisar'da arazide test edildi ve kabul gördü. Koruma seviyesi artırılan Leopard 2A4 tanklarının teslimatına ekim-kasım aylarında 2 tankla başlanması hedefleniyor. İlk aşamada 40 tankın güçlendirilmesi ve sonrasında bu sayının artırılması bekleniyor.

SUNGUR TESLİMATI YAKLAŞIYOR

Yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılan hava savunma sistemi çözümü Sungur'un da 8 kilometre menzil ve 4 kilometre üzeri irtifada etki özellikleriyle envantere girmesi için gün sayılıyor.

Sungur'un araç üzerine entegre edilmiş ve omuzdan atılabilir versiyonlarıyla bu yıl teslim edilmeye başlanması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • Kemal Taşkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Evvela cümleten selamün aleyküm. Ya arkadaşlar güzel söylüyorsunuz da ülkemizde yapılan o silahlara dahi Almanya mühendislerinin tecrübelerinden yararlanarak kökü ve de tapusu bizlere ait olmak üzere yaptığımız için Kılıçdaroğlu almanlara Ateş püskürüyor. Sen nasıl Türklere bu projeyi satarsın diye almanlara veryansın yapıyor. Neymiş efendim PKK'lıları öldürüyor diye. Kendi içindeki yandaş HDP ve PKK'lılar milli kalkınma mızı baltalamasına müsade eden chp üç-beş oya talim ediyor.
    Cevapla
  • LÜTTTFEEENNN 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin en az YUNANİSTAN kadar sesini dünyaya duyurması lazım, gerekirse çığırtkanlık yapıp haklılığını DÜNYA KAMUOYUNA inandırması lazım. Haklı susar, haksız konuşursa... Haksızı haklı ZANNEDERLER maalesef.
    Cevapla
  • cokbilmis 3 yıl önce Şikayet Et
    siz konuyu suskunluk sanarak yanilgiya dusuyorsunuz.zaten yunanistanin arkasindaki egemen gucler kiskirtiyor adamlari.bosbos bagirdiginla kalirsin.vekalet savasi deniyor buna.golgeyle savasta denir.bknz. dunyadaki gercekten bagimsiz özgür ülke sayisi.
    Cevapla
  • Menteşoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne desek boş,
    Cevapla
  • Erdo 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok 4 km, yok efendim 8 km menzilmiş, uyan ey Türkiye Bu füzeler süpersonik hızda 5000 ile 10.000 km menzilli olmalı. Ülkemizin beyin gücü olan mühendisler gece gündüz uyumayacak çalışacaklar, ayrıca nükleer güce kesinlikle sahip olmalıyız. Caydırıcı yeri geldiğinde yıkıcı olmalıyız. Gerisi hikaye, yetkililer duysun, gereğini yapsın, biz her türlü fedakarlığa hazırız.
    Cevapla
  • Ysr 3 yıl önce Şikayet Et
    Birazda senin katkın olsun bu ülkeye çalış çabala başkalarından bekleme
    Cevapla
  • Gercegin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye acilen jet uçağını yapmalı uçak olmadan karada çok kayıp veririz
    Cevapla
  • İbrahim deveci 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalışlar hızla devam etmektedir.O da olacak inşaallah.Mevcut f.16 larimiz bu nedenle modernize edildi ve ömürleri,uçuş ve görev saatleri uzatıldı.Bir f-16 bin yillik uçuş saati 300 görev saatidir.F-16 larimiz yeni blok 60 seviyesine çıkarılmış olup, görev uçuş saatleri 8000 saat uzatılmıştır.2040 tarihine kadar acil uçak ihtiyacımız ikame edilmiştir.Tfx yerli uçağımız 2035 lerde semalarrizda olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle