Karadeniz'de doğal gaz keşfinden sonra Türkiye iki yeni hedef daha belirledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervinin bulunduğunu açıkladı. Erdoğan, gazın 2023'te kullanılmasını hedeflediklerini belirterek, benzer bir müjdenin Akdeniz'den de gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin başta Akdeniz olmak üzere yeni sahalar keşfederek gaz üretimini artırması, ithalatın önlenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından kritik önem arz ediyor.

GİRİŞ 22.08.2020 08:27 GÜNCELLEME 22.08.2020 19:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulduğunu açıkladı. Rezerv bulunan alanın "Sakarya Gaz Sahası" ilan edildiğini belirten Erdoğan, bölgede çok daha zengin rezervlerin bulunabileceği müjdesini de verdi.

HEDEF, KARADENİZ GAZINI 2023'TE KULLANMAK VE AKDENİZ'DE BENZER REZERVLER KEŞFETMEK

Erdoğan, gazın 2023'te kullanılmasını hedeflediklerini belirterek, benzer bir müjdenin Akdeniz'den de gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin başta Akdeniz olmak üzere yeni sahalar keşfederek gaz üretimini artırması, ithalatın önlenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından kritik önem arz ediyor. Bu kapsamda, arama ve sondaj çalışmalarını Akdeniz'de de yoğunlaştıran Türkiye, Yavuz ve Fatih gemileriyle denizlerde 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdi. Türkiye'nin bu yıl başında envanterine kattığı üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin ise Mersin'de bakım ve oranım çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Kanuni'nin de sondaj çalışmalarına katılarak Doğu Akdeniz'de göreve başlaması planlanıyor.

 
KAYNAK: HABER7, TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • KÜRŞAD 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu yunana iki füze sallayında keyfimiz yerine gelsin.
    Cevapla
  • malatya.. 3 yıl önce Şikayet Et
    umariz faturalarimiza gozle gorulur sekilde yansiyacak
    Cevapla
  • Türk Kızı 3 yıl önce Şikayet Et
    chp li batı göndermesi selin böke, yansımayacak hatta faturalar daha kabarık olacak diyor. Yatırımlar faturalara yansıyacakmış. memleket sevdası yok ki kadının, işi fatura ile ölçüyor.
    Cevapla
  • Hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah şu içimizdeki yabancılar hainler olmazsa kim tutar bizi
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sadece kullanmayı değil, ihraç etmeyi de nasip etsin.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol çıktı hadi hayırlısı artık haydut abd ve yancısı AB demokrasi getirmek için daha çok çalışacaklarından adım gibi eminim daha dikkatli olmak lazım malum demokrasi getirdikleri ülkelerin durumu belli
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol değil gaz bulundu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle