İş dünyasından doğalgaz keşfi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu müjdesi verdi. Erdoğan'ın açıklaması sonrası iş dünyasından önemli mesajlar geldi.

İş dünyasından doğalgaz keşfi mesajı
İş dünyasından doğalgaz keşfi mesajı
GİRİŞ 21.08.2020 17:42 GÜNCELLEME 21.08.2020 17:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

PARAMIZ CEBİMİZDE KALACAK, MİLLETİMİZ DAHA MÜREFFEH OLACAK’’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Karadeniz bölgesinde keşfedilen doğal gaz yatağına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından Karadeniz’de Sakarya Bölgesi’nde milli ve yerli imkânlarla keşfedilen 320 milyar metreküp doğal gaz, Türkiye’nin kalkınmasına, ilerlemesine, muasır medeniyetler seviyesine erişmesinde ve bağımsız politikalarını yürütme noktasında ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Doğal gaz 21. Yüz yılın en büyük enerji kaynağı. Ülkemiz Türkiye yılda 50 milyar dolar civarında petrol ve doğalgaza ödeme yapıyor. Elektrik santrallerinin çalışması bile doğal gaza bağlı. Elektrik fiyatının düşmesi a dan z ye tüm sektörleri olumlu etkileyecektir. Türkiye ilk kez kendi yerli ve milli imkânları ile yıllardır başarılamayan bir keşfi başarmıştır. Yerlileşmeye verilen önemin ne kadar değerli olduğunu gördük. Allah’ın izni ile bu keşif yeni keşiflerin öncüsü. Yerli enerjimizi kullanmaya başladıkça paramız cebimizde kalacak, milletimiz daha müreffeh olacaktır. Ülkemize hayırlı ve bereketli olsun.

“ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI VE MİLLİ HEDEFLER NOKTASINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervi keşfi için yazılı bir değerlendirmede bulundu.

Olpak açıklamasında şunları ifade etti:

“Bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, ülke tarihimizin en büyük doğal gaz rezervi müjdesi, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve milli hedefleri noktasında yeni bir dönemin başlangıcı niteliği taşıyor. Yerli ve milli sondaj gemimiz Fatih’in, Karadeniz'de 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulması, ülkemizin cari açığını da önemli ölçüde azaltacak tarihi bir kazanım olacak. Ülkemizin en büyük cari açık kalemlerinden olan enerji alanında, her yıl ortalama 40 milyar dolar civarında bir enerji ithalatı bulunuyor. Bu rakamın yaklaşık 10-15 milyar dolarlık bölümünü ise doğal gaz ithalatımız oluşturuyor.

Dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği üzere; 2023 yılında Karadeniz gazının milletimizin kullanımına sunulmasının ardından, enerji ithalatımızın faturası büyük ölçüde azalacak. Türkiye’nin döviz girdisi anlamında da elini oldukça kuvvetlendirecek bu keşif sayesinde, bölgemizde siyasi ve stratejik açıdan da çok güçlü bir sürece adım atıyoruz. Devletimiz ve hükümetimizin benimsediği yerli ve milli hamlelerin, ülkemize her alanda yeni kazanımlar getirdiğine gururla tanıklık ediyoruz. Bu bağlamda, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e, Türk iş dünyası ve milletimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) olarak, ülkemizin milli enerji ve maden politikası çerçevesinde, hem Karadeniz hem de Doğu Akdeniz’de yapılacak sondaj faaliyetleriyle birlikte Türkiye ekonomisine değer katacak yeni doğal gaz keşiflerinin geleceğine gönülden inanıyoruz. DEİK Ailesi ve ülkesini seven iş insanları olarak, ülkemizle gurur duymaya ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜLKEMİZİ BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ÖNEMLİ KONUMA TAŞIYACAK

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Karadeniz’de bulunan gaz rezervi konusunda bir açıklama yaparken “Ülkemizi bağımsızlık yolunda çok önemli konuma taşıyacak bir buluş gerçekleşmiştir.  İnanıyorum ki, bu imkân ve bu istikamette gelecek yeni imkânlar, ülke olarak bizi yeniden dünyaya insanlık adına örnek olarak güçlü mesajlar verecek hale gelmemize katkı sunacaktır.” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Bugün Karadeniz’de yerli bir araştırma gemisi “Fatih”le yaptığımız araştırma ve sondaj çalışmalarında mutlu bir sonuca ulaşmış bulunuyoruz: 320 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervini keşfettik. Milletimiz ve insanımız için hayırlara vesile olsun.

Hiç şüphesiz imkân genişliği ufuk genişliğini de beraberinde getirir. Millet olarak kavuştuğumuz her yeni imkân, bize zenginlik getireceği gibi inanıyorum ki, aynı zamanda dünyada hakkaniyetin, adaletin ve sömürüye kaşı gücün tahkim edilmesi sonucunu da getirecektir.

Mazlumlara kucak açan, bulundukları coğrafyalarda onların yardımına koşan, olmazsa kendi yurdunu onlara açan, böylece mağduriyetlerine hatta sömürülerine mani olmaya çalışan bir Türkiye, daha güçlü olduğu bir durumda daha etkin ve daha sağlıklı bir hakkaniyet mücadelesi verecektir.”

DANIŞMAN: “Cari açığı olmayan bir ülke olarak, özgüvenimiz çok daha yüksek olacaktır.”

“Enerji açığımızın ülkemizi çok yorduğu bilinen bir gerçektir. Yaklaşık 50-60 milyar dolarlık cari açık zamanlarında en yüksek pay 40 milyar dolarla enerjiye ait olmaktadır. Bu açığı vermediğimiz bir ekonomik düzlem, hem ekonomik dengeler açısından hem de özgüvenle daha dinamik yatırım kararları verme açısından bizi ciddi anlamda destekleyecektir.

 “Ülkelerin bir şekilde dışarıya olan bağımlılıkları onların gerçek anlamda siyasal bağımsızlıklarını dahi etkileyen özelliklere sebep olabilmektedir. Modern zamanlarda, iletişimin, bilişim ve etkileşimin son derece geçişken olduğu ve endüstriyel karakterin adeta ortak platforma dönüştüğü bir düzlemde dahi, milli hesaplar her zaman yapılamaya devam edilmekte ve ülkeler kendi özel imkânlarını geliştirme ve onları diğerleri üzerinde bir baskı aracı olarak kullanmayı tercih etmeye devam etmektedir. Bu gerçekliklerden hareketle, ne kadar az bağımlı olma imkânı olursa, nihai anlamda bağımsızlık için o kadar yüksek potansiyel olacak demektir.

Bu buluşumuz da bizlerin, gerçek anlamda bağımsızlık platformunu güçlendirmesine ve bu vesileyle oluşan gücün, hakkaniyet istikametinde kullanılmasına vesile olması ümidiyle sevincimizi milletimizle paylaşıyor ve emeği geçenlere minnetlerimiz sunuyoruz.” 

"ÜLKEMİZ İÇİN DÖNÜM NOKTASI"

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral'ın Karadenizde keşfedilen doğalgaz rezervi ile ilgili  "Ülkemiz için dönüm noktası niteliğindeki büyük bir başarıya imza atarak enerji alanında bağımsız ve söz sahibi bir Türkiye idealine ulaşma yolumuzu açan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen tüm devlet yöneticilerimizi gönülden tebrik ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Devletimiz bu girişimiyle her alanda güçlü ve lider ülke olma mücadelesinde dev bir adım atmış, iş dünyamıza büyük bir güç ve motivasyon aşılamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve yüksek vizyonuyla elde edilen bu göz kamaştırıcı zafer milli tarihimize altın harflerle yazılacaktır.

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu olarak Yüce Türk Milletini gururlandıran bu tarihi başarının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, ekonomik kalkınmamıza katkı sunmak adına, çalışmalarımızı her zamankinden çok daha güçlü ve inançlı şekilde sürdüreceğimizi ifade etmek istiyoruz.

YORUMLAR 5
  • aspnetturkiye.com 3 yıl önce Şikayet Et
    koç da dolar stoklasın
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetten ses yok
    Cevapla
  • TürkMücahid 3 yıl önce Şikayet Et
    iş yerindeki chpkkliler NE DİYECEKLERİNİ bilemiyorlar !!! normal bir şeymiş gibi "hasetleniyorlar"
    Cevapla
  • Gūçlū türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok doğal gaz keşfedin petrol keşfedin
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüsiat nerede Türkiye nin menfaatler ile ilgili olan olaylarda geri durmayı seviyor. ÇÜNKÜ YERLİ DEĞİL
    Cevapla