Apple armut logosuna savaş açtı

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, armut logosunu kullanan Prepear isimli uygulamayı mahkemeye verdi.

Apple armut logosuna savaş açtı
Apple armut logosuna savaş açtı
GİRİŞ 12.08.2020 15:32 GÜNCELLEME 12.08.2020 15:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Apple bu kez armut logosu kullanan küçük bir şirket ile mahkemelik oldu. 
 
Mobil kullanıcıların manav listesi hazırlamasına imkanı sunan Prepear  isimli uygulamanın kendi logosunu taklit ettiğini iddia eden Apple konuyu mahkemeye taşıdı. 
 
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu logonun Apple’ın ikonik logosuna zarar verdiğini öne sürdü. 

Apple'ın başvurusu sonrası Prepear'dan konu ile ilgili ilk açıklama geldi. 5 kişinin çalıştığı şirketten yapılan açıklamada  "Dünyanın en büyük, en zengin ve en güçlü şirketlerinden biriyle yasal bir savaşa girmek ürkütücü" ifadelerine yer verildi. 

Aynı açıklamada Apple'ın tüm bu gücüne rağmen şirketin haklarını korumak için gerekli tüm adımları atacağı bilgisinin altı çizildi. 
 

YORUMLAR 5
  • necmi 3 yıl önce Şikayet Et
    ısırılmış karpuz dilimi iyi olabilir
    Cevapla
  • manav 3 yıl önce Şikayet Et
    Reklam yapmaya calisiyor
    Cevapla
  • Vatandaş54 3 yıl önce Şikayet Et
    Elma logosu Apple şirketine ait değil ısırılmış elma logosu onlara ait. Her şirket elmayı kullanabilir yasak değil kimsenin tekelinde de değil. Aynı şekilde armut logosu da Apple bir zarar iras etmez. Tamamen ironik bir şekilde kendisinin küresel firma olması hasebiyle küçüğü ezerim mantığı.
    Cevapla
  • Vatandaş54 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana iyi uykular. Selçuk İnan s7 patentini almasına rağmen Samsung'a mahkemelik oldu. Mahkeme bu ve benzeri şeylerin kimsenin hegominyasi altında olamayacağını herkese açık olduğunu söyledi. Apple da elma demek. Bir başkası da Apple Co . Yerine Apple do adında şirket kurabilir yasak değil. İş hukuku okursan öğrenirsin. Uluslararası şirketler genel kullanılan isim için patent hakkı alamaz. Burger king MC Donalds LCW mavi jeans Watson Samsung Toshiba Lenovo xiaomi vb gibi ayirdedici ve farklı isim olması lazim. Bedavaya patent olmaz. Öğrende gel tamam mı canım
    Cevapla
  • Yami 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah herşeye verecek bi cevabımız var millet olarak. İyi kardeşim de patent diye bişey var. Firmalar bizim gibi ahmak değil. Adam patent alıyor. Bak Avrupa ya hiç petrol var mı? Ama adamlar kendi firmasından lisans almayanlara petrol sattırmıyor. Bizde boş boş bakıyoruz dünyaya. İyi uykular.
    Cevapla