Vatandaşları Merkel'i utandırdı! Dünyaca ünlü dergide dikkat çeken Türkiye detayı

Almanya'nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin "İzmir-Kuşadası" ziyaretinin yansımaları ünlü turizm dergisi Touristik Aktuell'de yer aldı

Vatandaşları Merkel'i utandırdı! Dünyaca ünlü dergide dikkat çeken Türkiye detayı
Vatandaşları Merkel'i utandırdı! Dünyaca ünlü dergide dikkat çeken Türkiye detayı
GİRİŞ 29.07.2020 13:25 GÜNCELLEME 05.09.2020 10:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Alman turizm dergisi "Touristik Aktuell", Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) sürecinde aldığı önlemlerden övgüyle bahsetti.

 

Türkiye'nin güvenli tatil seçeneklerini tanıtmak amacıyla Almanya'nın 7 kentinden davet edilen 35 turizm profesyonelinin "İzmir-Kuşadası" ziyaretinin yansımaları, ünlü turizm dergisi Touristik Aktuell'de yer aldı.

Derginin şef redaktörü Matthias Gürtler imzalı haber, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, SunExpress iş birliğinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen İzmir Kuşadası Tanıtım Gezisi'nin sonuçlarını konu aldı.

 

-Normalleşme adımlarıyla beraber bir çok ülkeye seyahat yasakları kaldıran Almanya, Türkiye'ye karşı agresif bir tutum sergilemiş ve Türkiye'yi yasak listesinde tutmuştu. Krize dönüşen ve Berlin-Ankara arasında uzun süren görüşmeler sonrası Almanya Türkiye'yi yasak listesi dışına almıştı.

Türkiye'de "safe tourism" kapsamında sertifikalandırılan tatil olanaklarının anlatıldığı haberde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın, "Misafirlerimize güvenli konaklama ve ziyaret imkanı sunmak istiyoruz." sözlerine dikkat çekildi.

Haberde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının sektördeki "tek tip hijyen tedbirlerini" kararlılıkla uyguladığı da vurgulandı.

"EN İYİSİ TÜRKİYE'YE OLAN GEZİMDİ"

Hijyen önlemlerinin çok iyi uygulandığı anlatılan yazıda, "Gezinin ardından 35 seyahat satıcısı aynı fikirdeydi. Türklerin korona virüse karşı böyle geniş ve tutarlı önlemleri alması şaşırtıcıydı. Bütün bunlara, güvenlik önlemlerin arttırılmasına rağmen tatil deneyiminin hemen hemen hiç kısıtlanmaması bir başka önemli konuydu." ifadeleri yer aldı.

Otellerde alınan önlemler, turizm profesyonellerinin görüşleri ise şöyle özetlendi:

"Her otelin önünde ayakkabıları otomatik dezenfekte eden paspaslar var. Tüm misafirlerinin otele ilk adımında ateşleri ölçülüyor. Her yerde sosyal mesafeyi hatırlatan işaretler var. Bunlara ilave olarak, odalar dezenfekte ediliyor. Resepsiyonda maske kullanımı zorunlu. Katılımcılar, Türklerin coşkulu ev sahipliğinden çok etkilendiler. Bir katılımcı, 'Fuareventura ve Mayorka’ya geçtiğimiz haftalarda gezi yaptım, en iyisi Türkiye'ye olan gezimdi. Türkiye'ye seyahat uyarısı son bulduğunda hemen rezervasyonu olan müşterilerim var. Türkiye seyahatini çok aktif biçimde piyasaya sunacağım. Özellikle son günlerdeki deneyimlerimin ardından.' sözleriyle kendini ifade etti. Türkiye'ye gelen seyahat acenteleri de tatil konusunda artık kendilerini elçi olarak görüyorlar."

HİÇBİR KATILIMCIDA KOVİD-19'A RASTLANMADI

Geziye katılan bir seyahat acentesi sahibinin, "Bu gezi Türk turizm endüstrisinin Kovid-19'a Alman otelleri ve restoranları kadar uyum sağladığını gösterdi." ifadelerinin kullanıldığı haberde, turizm profesyonellerinin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının yanı sıra yakın zamanda sıkılaştırılmış karantina yönetmeliğini de can sıkıcı bulduğu anlatıldı.

Sun Express ve diğer havayollarının müşterilerinin doğrudan havaalanlarında gerçekleştirilen ve 15 avroya mal olan bir test yaptırabileceği, sonucu e-posta yoluyla en geç Almanya'ya inişten sonra alabileceği aktarılan yazı, şöyle son buldu:

"Katılımcılar için iyi haber. Geziden sonra kimsede test pozitif çıkmadı. Ve hiçbirinin Almanya'ya girerken herhangi bir sorunu yoktu. Bu bağlamda, Türkiye'nin tatil elçileri ikinci turu dört gözle bekliyor. 35 seyahat satıcısı şimdi Antalya bölgesini keşfedecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse pastadan pay vermek istemez, Almanya tabi ki Türkiye`yi rakibi olarak görecektir. Türkiye`nin mücadelesi ise yurttaki birlik ve beraberligin saglanmasi, turistin emniyetinin ön planda tutulmasidir.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu seyehat acentelarını Türkiyede ağırlama fikri kiminse bayağı işe yaramış görünüyor. Fakat sonbaharın başlangıcı olan eylülden itibaren 2. dalgaya karşı sınırlarımızı kapatmalıyız.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güçlenirse üretirse, ekonomisini düzeltirse ,Almanya geriler sebebi bu...
    Cevapla
  • Ahmet Tanrıkulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye rağmen biz atladık geldik tatile 3 hafta, çeşme istanbul 5bin€ yedik. Olsaydi daha fazla saçardık. Cennetvatan dururken AB de niye kalsın döviz
    Cevapla
  • Pala 3 yıl önce Şikayet Et
    Amaclari Türkiye ye giden turistlerin ekonomiye olabilecek faydasini engellemek. Sadece Ekonomik baski uygulamak dertleri, cünki ellerinden baska birsey gelmiyor. Eski Türkiye ye cok özlediler ama ne fayda. Olan bu arada Almanyada yasayan Vatandaslarimiza oluyor her bakimdan seyahat zorlugu yasiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle