Dünyanın en pahalı ülkesi belli oldu

2020 yılı dünyanın en pahalı ülkeleri araştırmasına göre, 122,4 geçim maliyeti endeksi ile en pahalı ülke İsviçre olarak kayıtlara geçti.

Dünyanın en pahalı ülkesi belli oldu
Dünyanın en pahalı ülkesi belli oldu
GİRİŞ 29.06.2020 10:56 GÜNCELLEME 29.06.2020 10:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Medya takip kurumu Ajans Press’in, CEOWORLD verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en pahalı ülkesi İsviçre oldu. İlk 20 ülke içerisindeki büyük çoğunluğu Avrupa ülkelerinin oluşturduğu görülürken, ilk 5’te yer alan ülkeler sırasıyla; Norveç, İzlanda, Japonya ve Danimarka oldu.

 

 

Türkiye ise bu listenin 102’nci sırasında yer aldığı görülürken, geçim maliyeti endeksinin 34,7 olduğu kaydedildi. Listede 132 ülke yer alırken, son sıraya ise Pakistan’ın yerleştiği belirlendi. Araştırma oluşturulurken, konaklama, giyim, taksi ücretleri, kamu hizmeti, internet, market alışverişi, ulaşım ve dışarıda yemek yeme gibi çeşitli maliyetler üzerine kurulduğu gözlendi. Ajans Press'in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl pahalılık ile alakalı basına bin 981 haber yansıdığı tespit edildi. Haberlerde COVID-19 süreciyle birlikte birçok sektörde yaşanan ekonomik krizin gündemde olduğu görüldü.

YORUMLAR 15
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    neye göre , kime göre pahalı?
    Cevapla
  • No name 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen dolara göre
    Cevapla
  • durmus aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tartışmasız bir şekilde ilk 20dedir asgari ücretle kirayla geçinin bakalım, bir de isviçrede asgari ücretle geçinin, isviçrede arabanız olur alısverıse almanya sınırına gıdersınız, burda boyle ıhtımaller yok
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Alım gücüne göre kıyaslar isek öyle
    Cevapla
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz de çok şükür aç insanımız yok,sadece az gelirli insanımız var bu çoğu ülkede olan bir durum.Üç beş milyonluk ülkelerle veya sömürgeci ülkelerle kıyaslamayın ülkemizi 83 milyon +mültecilere bakan bir ülkeyiz.Şunum yok bunum yok diyenler ise afrikaya veya yanıbaşımızda ki ülkelerdeki insanlarla kıyaslasın kendini
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    pahalı ama birde adamlarım kazançlarına bakın isterseniz.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet nasıl zengin oldu dünyadaki bütün diktatörlerin ve kara para aklamanın ilk merkezi miras peşine düşen diktatör çocuklarını öldürmekle de meşhur olmuştur batının hangi ülkesi kendi gayretiyle zengin olmuştur ?
    Cevapla
  • Rebelboy1903 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de mntık heryerde aynı çok kazanıp türkiye de az kazanıp 5 verdiğin ürüne orada çok kazanıp 20 verdikten sonra değişen ne?
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Ailede Bir kişinin maaşı masraflara diğer kişinin maaşı ise birikime ayrılır. Yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır. İş hayatında aşırı bir piskoljik baskı vardır.Halkın %80 kafayı yemiş doktor ilaçlarıyla beyni uyuşturmaktalar.Türkleri ve müslümanları sevmezler.PKK sevicileri modern ve Kibar soyguncu kravatlı teröristlerdir.
    Cevapla
  • A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogru kazanclarina bakin zaten giderlerine bakan yok onlar gibide calismiyorsunuz ondan sonra burda aldiklari maasa bak diye yazarsiniz
    Cevapla
  • neco 3 yıl önce Şikayet Et
    benim bildigim dunyanin en pahali ulkesi hollanda birde 43 sene beni soydu sogana cevirdi birde verdigi yasam parasini hayrina veriyo gibi birde bedavadan kolelilik yapmami zora kosuyo bu sade benim sorunum hesap edin benim halimdeki binlerce insani 43sene ben ne icin odedim acaba bu sosyal haklarimi yurkiyede olsamillet kiyamet koparir biz acizdiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle