TES için önemli toplantı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugün saat 12'de İstanbul'da Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'ni (TES) görüşmek için işçi ve işveren temsilcileri ile bir araya gelecek

TES için önemli toplantı
TES için önemli toplantı
GİRİŞ 23.06.2020 11:12 GÜNCELLEME 23.06.2020 12:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sendika başkanlarını kıdem tazminatını görüşmek üzere bugün için İstanbul'da toplantıya çağırdı. Saat 12'de başlaması beklenen toplantıda Türk-İş olmayacak. Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un katılması bekleniyor.

 

Geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işçi ve işveren temsilcileriyle yaptığı görüşmede Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da yer almıştı.

Görüşmede, kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemine (TES) dönüştürülmesine ilişkin yasa taslağı üzerinde biraz daha çalışılması kararı çıkmış, Erdoğan, hem işçi ve işverenin, hem de ilgili bakanlıkların taslak üzerinde kendi aralarında çalışmasını istemişti.

YORUMLAR 5
  • emek 3 yıl önce Şikayet Et
    çalıştığım işyerlerinden çok azından kıdem tazminatı alabildim. birçok çalışan alamıyor. Bu çalışmayı destekliyorum. Keşke tasarrufu teşvik geri ödemeleri emeklilik fonuna dönüştürülseydi. Emekliyim. Ekstra emeklilik geliri getirecek bir yatırım yapmadığıma çok pişmanım.
    Cevapla
  • Buralcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Emekçilerin sosyal haklari ile yani biz emekçilerin aleyhine olan bir kanun çıkarmayın emekçinin hakkını hiç etmeyin bunun vebalini kimse veremez yoksa.
    Cevapla
  • Alınteri 3 yıl önce Şikayet Et
    Para bitti satacak yer kalmadı sıra işçinin kıdem tazminatına geldi. Bunun hesabı ağır olur!
    Cevapla
  • Emekçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kidem tazminatima dokunan kim olursa olsun.karsiligini gunu gelince alacak.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi niyeti ve işverenlerin ketum tavrını bir kenara birakarak; "40 yıllık lobya şehre geldi fasulye oldu" isim farklılığı sorunu çözmüyor. Nokta
    Cevapla