2021 yılından sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nden (HAYGEM) yapılan açıklamada, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mücbir sebepler dışında besilik canlı hayvan ithalatına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir." denildi.

2021 yılından sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek
2021 yılından sonra besilik büyükbaş hayvan ithalatına izin verilmeyecek
GİRİŞ 09.06.2020 21:07 GÜNCELLEME 09.06.2020 21:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakanlık Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM), 2019 yılında 660 bin baş olarak gerçekleşen besilik büyükbaş hayvan ithalatının bu yıl 350 bin başa indirileceğini açıkladı. HAYGEM tarafından yapılan açıklamada; son 17 yılda uygulanan politika ve desteklemeler ile büyükbaş hayvan varlığının yüzde 80 artarak 17,8 milyona, küçükbaş hayvan varlığının yüzde 52 artarak 48,4 milyona, kırmızı et üretiminin ise yüzde 186 artarak 1,2 milyon tona ulaştığı belirtildi.

'BESİLİK CANLI HAYVAN İTHALATINA HİÇBİR ŞEKİLDE İZİN VERİLMEYECEKTİR'

Açıklamada, aynı zamanda TÜİK verilerine göre Türkiye nüfusunun da yüzde 21 artışla 83,1 milyona, turist sayısının yüzde 240'lık artışla 45 milyona ulaştığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Nüfusumuzun yeterli ve dengeli beslenmesi için kırmızı et kaynaklı protein ihtiyacının karşılanması gerekmekte, üreticimizin korunması ve tüketicimizin makul fiyattan et tüketmesini sağlayarak kollanması önem arz etmektedir. Bu kapsamda bir sonraki yılın ramazan ayı ve turizm sezonu gibi talebin yoğun olduğu dönemler için besilik hayvan mevcudu, işletme doluluk oranları ve arz talep dengesi göz önünde tutularak, besilik büyükbaş hayvan temini planlanmaktadır. Hayvancılık sektöründe yaptığımız atılımlar, uyguladığımız destek ve projeler sonucunda besilik hayvan ithalatımız, 2019 yılında bir önceki yıla göre yarı yarıya azaltılarak, 660 bin başa düşürülmüştür. 2020 yılında da bir önceki yıla göre yarıya yakın oranda düşürülecektir. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mücbir sebepler dışında besilik canlı hayvan ithalatına hiçbir şekilde izin verilmeyecektir."

 

 

YORUMLAR 15
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Et ve süt ürünlerini desteklemektense hayvancıya yemi ideal fiyattan verilse hayvancilik kendiliginden düzelecektir süt geliri yemi karsilamadigi icin insanlar sağılan inekleri kestirmek zorunda kaliyor
    Cevapla
  • 2021 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvancılık, Besicilik yavaş yavaş tarihe geçecek gibi.. İlk ithalin önünü kesecekler sonra da iç piyasadaki hayvancılığı bitirecekler. Amaç insanları veganlaştırma projesi olabilir.. 2.dalga virüsün sebebi hayvanlardan çıktı diyerek yine bir sürü hayvan katletmezlerse hiç şaşırmam.
    Cevapla
  • Cino 3 yıl önce Şikayet Et
    5 ay öncesinden şimdiki olan olayı yazmışsınız hayvan katli başladı...
    Cevapla
  • Allahın kulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun yıllardır söylüyorum Bu ülkede sulamaya ve süte Doğru dürüst destekleme yapılmazsa Hayvancılık sorunu bitmez Çünkü sulama olmazsa yem olmaz Süt desteklenmezse dana olmaz Ve küçük baş içinde terör bitmesi gerek Meralar özgür olması gerek Yoksa hayvancılık hep topal ördek gider
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Memleket te cok buyuk Bas hayvan,ne gerek ithalata falan..tam tersi ihracat etmeliyiz ki Memlekette kurtulsun ...
    Cevapla
  • Gariban 3 yıl önce Şikayet Et
    Et çok pahalı en az yarı fiyata düşmesi için adımlar atılmalı
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemin cuvali 2 sene önceye göre 100 de 100 artmis eti yariya düsürmek icin önce yem fiyatini yariya düsürmemiz gerekir yoksa 1 2 seneye hayvancilik yapan kalmiyacak ztn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle