Bakan Varank açıkladı! Elektrikli gemi dönüşümü başlıyor

Bakan Varank, İç sularda yük ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerin, elektrikli gemilere dönüştürülmesi çalışmalarının bakanlık koordinatörlüğünde devam ettiği açıkladı.

Bakan Varank açıkladı! Elektrikli gemi dönüşümü başlıyor
Bakan Varank açıkladı! Elektrikli gemi dönüşümü başlıyor
GİRİŞ 09.06.2020 11:36 GÜNCELLEME 09.06.2020 12:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Koster Projesi'nin ilk yılında 10 kosteri destekleyeceğiz. 5 yıl her bir gemiye yıllık azami 3 milyon lira kredi desteği vereceğiz. Otomotiv yan sanayisinde sahip olduğumuz yetkinliğe, gemi yan sanayisinde de ulaşabiliriz. İç sularda yük ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerin, elektrikli gemilere dönüştürülmesi konusu Bakanlığımız koordinatörlüğünde yürütülüyor." dedi.

 

 

Varank "Kovid-19 güvenli üretim belgeleri verilmeye başlandı. Bu belgeyi alan firmalar TSE logosunu ürün, belge ve yayınlarında kullanabilecek. Koster Projesi'nin ilk yılında 10 kosteri destekleyeceğiz. 5 yıl her bir gemiye yıllık azami 3 milyon lira kredi desteği vereceğiz." açıklamasında bulundu.

 

 

 

YORUMLAR 3
  • teknisyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısa mesafe giden rotası belli gemiler olur yada yolda acildurumda kedini şarj edebilmeli o şarj eden jeneratorlerde tümosan yerli olursa güzel olur bence
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım değerli büyüğüm, aylarca yakit vs ikmali yapmadan yolalan gemiler var. nükleer enerji kullanarak. aylarca geminin tum enerjsini karsiliyorlar, biz neden yapmıyoruz. elektrikli yapip hergun pirize mi takacaksiniz gemiyi ?
    Cevapla
  • Memoks 3 yıl önce Şikayet Et
    Fosil yakıt kullanan tüm araçların ivedilikle elektrikli sistemlere dönüştürülmesi gerekiyor . Türkiye gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu enerji ithalatı na harcıyor. Bu paranın içeride kalmasi sağlamak gerek.
    Cevapla