Gıdada dolandırıcılarına ağır ceza geliyor!

Hileli gıdaların üretim ve satışına ağır cezalar getiren düzenlemede sona gelindi. Toplum sağlığını tehlikeye atanlar hem hapisle cezalandırılacak hem de faaliyetten men edilecek. Gıdalarla ilgili yanıltıcı yayın yapanlar da cezasız kalmayacak.

Gıdada dolandırıcılarına ağır ceza geliyor!
Gıdada dolandırıcılarına ağır ceza geliyor!
GİRİŞ 16.05.2020 17:20 GÜNCELLEME 16.05.2020 17:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kırmızı biberde gıda boyası, sucukta, sosiste sakatat, yoğurtta nişasta. Hileli gıdalarla toplum sağlığını tehdit edenlere ağır yaptırımlar getiriliyor. 

 

 

Tüketicilerin sağlığını bozacak hileli gıdaları üreten, ithal eden ve satanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. 

Suçu tekrarlayanlara hem hapis hem faaliyetten men cezası verilecek

 

 

Sadece hapis cezası da olmayacak. Hileli gıda üreten, ithal eden ve piyasaya sunanlara 5 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası da verilecek. 2 yıl içinde aynı suçu işleyenler hem 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak, hem de 10 yıla kadar faaliyetten men edilecek. 

Konuyla ilgili yasa taslağı son aşamada. Taslak; Meclis gündemine geldi, siyasi parti temsilcileriyle paylaşıldı. 

Cezalar, hileli gıdaları üreten ve satanlarla sınırlı kalmayacak. Konuyla ilgili yayınlar da dikkatle takip edilecek.  Gerçeğe aykırı ve yanıltıcı yayın yapanlara da göz açtırılmayacak.

Televizyonlara en az 10 bin, radyolara en az bin lira ceza verilecek

Tüketicilerde endişe ve güvensizliğe yol açabilecek yayın yapanlara 20 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası verilecek. Radyolara en az bin lira, televizyonlara ise en az 10 bin lira ceza kesilecek. Yasayı ihlal eden programın yayını 5 kereye kadar durdurulabilecek. 

YORUMLAR 6
  • Osmaniye 3 yıl önce Şikayet Et
    Alay edin bakalım, ağır cezaymış.
    Cevapla
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Ceza 5 bin basliyormus neden 5 basliyor 100 baslat sokaha cikana 3200 ceza kesiliyor acimayin acinacak hale geliyoruz bir de su haksiz kazanc elde edenlerin marketlerde 5 liradan asagi meyve sebze yok marketten ureticiye kadar giden yolu sivil ekip kurup takip ettirin haksiz kazac belki vergi bile odemeyen bunlarin ipini cekin artik
    Cevapla
  • kelle- Paça TR 3 yıl önce Şikayet Et
    .. acımayın şunlara, basın cezayi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gıdadaki şikayetimiz dolandırıcılarla değil yüksek fiyatlarla.. yüksek fiyat uygulayana ağır yaptırımlar getirin.. ramazan öncesi malum marketlerde 15li yumurta 6,5TL iken ramazan başında 10TL oldu.. Hemen hemen bütün gıdada benzeri artış var. un desen aynı bakliyatlar hepsinin fiyatı aynı şekilde arttı. fiyatlardan başka şeylerle ilgilenemiyoruz ki.. derdimiz fiyatlarla şu an.. buna çözüm bulunmalı
    Cevapla
  • somut 3 yıl önce Şikayet Et
    gıdayı düzelt saglıkta mesain azalsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle