Merkez Bankası duyurdu: Yenileri geliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu IV. Tertip 100 lira banknotların tedavüle çıkarılacağını duyurdu.

Merkez Bankası duyurdu: Yenileri geliyor
Merkez Bankası duyurdu: Yenileri geliyor
GİRİŞ 15.05.2020 12:49 GÜNCELLEME 15.05.2020 12:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, 1211 sayılı kanunun bankaya verdiği yetkiye dayanarak E9 Emisyon Grubu IV. tertip 100 lira banknotlar, 20 Mayıs'tan itibaren tedavüle verilecek.

 

 

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II. ve III. tertip 100 lira banknotlara kıyasla, IV. tertip 100 lira banknotlardaki imzalar TCMB Başkanı Murat Uysal ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II. ve III. tertipleriyle tamamen aynı olacak.

Öte yandan I., II., III. ve IV. tertip banknotlar birlikte tedavül edecek.

YORUMLAR 6
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar uçarak çıkıyor ama iniş neden çok ağır oluyor çekin elinizi milletin cebinden vatan diyoruz dolara yönelmiyoruz neden milletin fedakarlığı görülmüyor.
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz fazla basın kimse duymadan
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    15 -30-75 tl lik bankonotlarda olmalı aslında
    Cevapla
  • Banker 3 yıl önce Şikayet Et
    500. 'de Lazım.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    PARALARIN BOYUTLARI küçültülmeli
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah sizden razı olsun, iyiki merkez bankası başkanını görevden alıp yeni merkez bankası başkanını atlamışsın, biz bu başkandan razıyız, iyi iş çıkartıyor, eskisi olsaydı batmıştır, Türkiye çok yakında inşallah uçuşa geçecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle