Talep artışı yaşanıyor!

Malatya'da, hamurun pişirilmesinin ardından kızartılıp şerbete batırılarak hazırlanan yassı kadayıf, iftar sofralarının vazgeçilmezi arasında bulunuyor.

Talep artışı yaşanıyor!
Talep artışı yaşanıyor!
GİRİŞ 13.05.2020 11:47 GÜNCELLEME 13.05.2020 11:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İçerisine tercihe göre ceviz, fındık, fıstık, kaymak gibi ürünler de  konulan tatlı ramazanda da yoğun talep görüyor.

 

 

Kente gelenlerin tercih ettikleri tatların başında gelen yassı  kadayıf, un, maya ve yumurtanın yaklaşık 20 dakikalık lezzet yolculuğunun  ardından damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Yılın her günü satılan ve yöre halkı tarafından tercih edilen yassı kadayıf, ev sahipleri ve konukları için baklavaya alternatif de oluşturuyor.

 

 

Yassı kadayıf imalathanesi işleten Mehmet Emin Doğan yaptığı açıklamada, babası ve amcalarından öğrendiği mesleğini 30 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Doğan, yassı kadayıfın hamuru için 3 çeşit un ve maya kullandıklarını  belirterek, "Yassı kadayıf, ramazan ayının olmazsa olmazıdır. Hemen hemen her gün  alıp iftar için evine götüren müşterilerimiz var. Malatya'da ramazan ayı denilince akla yassı kadayıf gelir. Malatya için bir kültürdür. Başka şehirlerde  de belki yapılabilir ama Malatya'nın yerini tutamaz. Dışarıdan Malatya'ya  gelenler gelir, yassı kadayıfını alır öyle gider." ifadelerini kullandı.

"TALEP YÜZDE 90 ARTTI" 

Yassı kadayıf ustası Ramazan Boğa ise yassı kadayıfın kentte yoğun olarak tüketildiğini belirtti.

Ramazan ayının gelmesiyle halkın tatlıya daha çok talep gösterdiğini  aktaran Boğa, "Malatya'ya özgü bir tatlıdır. Son zamanlarda yassı kadayıfı  çeşitlendirmeye de başladık. Cevizli, fıstıklı, kaymaklı, sütlü ve aromalı  yapıyoruz. Hafif olduğu için ilgi de çok yoğun, vatandaşlar gayet memnun. Ramazan ayında talep yüzde 90 arttı." diye konuştu.

Boğa, iş yerlerinde yeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirleri  kapsamında gerekli tedbirleri aldıklarını da ifade etti.

Müşterileri dükkana girmeden önce kolonyayla karşıladıklarını belirten  Boğa, "Hijyene de dikkat ediyoruz. Corona virüs önlemleri kapsamında girişte  müşterilere kolonya veriyoruz. Yoğunluğu önlemek için içeriye sırayla alıyoruz.  Elemanlarımız maske ve yüz siperliği takıyor." diye konuştu.

YORUMLAR 23
  • Hatay'lı 3 yıl önce Şikayet Et
    taş kadayıf tatlısı hatay'a aittir kim ne derse desin
    Cevapla
  • gurme 3 yıl önce Şikayet Et
    bu tatlının anavatanı ürdün-lübnan bölgesidir. türkiye de de bazı bölgelerde yaygındır. en yaygın bölge hatay dır. 4 mevsim hem tatlıcılarda hemde evlerde yaygın olarak yapılan ve çokça tüketilen bir tatlıdır.
    Cevapla
  • Hatay'lı 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim hatay'da her zaman yapılır
    Cevapla
  • Nur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tatlı Ürdün'de de bilhassa Ramazan ayında çok tüketiliyor, hemen hemen tüm fırınlarda satılıyor.
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bende konya da kendimi bildim bileli kayalıparktaki tatlicilardan birçok kez aldığım bir tatlıdır. konyanın olduğunu iddia etmem ama konyada buna benzer bişi dediğimiz kızartılmış hamuru şekerleyip yerdik.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu ülkenin bir tatlısı işte. Malatya olsa ne olur Adana olsa ne olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle