Pazarda fiyatlar pahalı, işler durgun

Samsun’da korona virüsü salgını nedeniyle bu gece başlayacak sokağa çıkma yasağı öncesi vatandaşlar halk pazarına ilgi göstermedi. İşleri durgun geçen esnaf sohbet ederek vakit geçirdi.

Pazarda fiyatlar pahalı, işler durgun
Pazarda fiyatlar pahalı, işler durgun
GİRİŞ 08.05.2020 16:41 GÜNCELLEME 08.05.2020 16:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İlkadım ilçesinde kurulan Modern Pazar’da esnaf işlerden vatandaş fiyatlardan memnun olmadı. Pazarın önceki haftalara göre nispeten boş olduğu görüldü. Pazarda fiyatların normal olduğunu savunan esnaf işlerin durgunluğunu vatandaşın alım gücüne bağladı.

Büyük çoğunluk ise sebze meyve fiyatlarının mevsimin biraz üzerinde olduğunu kabul etti. Esnaflara göre fiyatlar sezon sonu olması ve sebze meyve haline gelene kadar yaşanan elde olmayan sebepler yüzünden arttı. Bu haftadan itibaren fiyatlarda dalgalanma olabileceğini söyleyen esnaf bir bir buçuk ay sonra tarlalardan yeni ürünler alınması ile fiyatların düzeleceğini belirtti. Vatandaşlar da her şeyin fiyatının arttığını söyleyerek ürünlerin pahalı olmasından yakındı. Korona virüsünden önce fiyatların iyi olduğunu şimdi ise el yaktığını dile getirdiler.

Pazarda marul 2.5 TL, salatalık 5 TL, fasulye 5 TL, domates 5 TL, biber 3.5 TL, dolmalık biber 5 TL, fuji elma 5 TL, patlıcan 5 TL, erik 10 TL, portakal 6 TL, kırmızı biber 12 TL, patates 3.5 TL, sarımsak 5 TL, limon 7 TL, muz 15 TL ve çilek 10 TL.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolarin belini kirin.Dolari 3 TL MERKEZ BANKASI SABIT KUR UYGULASIN.YARIN SABAH GÖR FIYATLAR TABAN YAPAR.HALKIMIZ DOLARLA YATIP DOLARLA KALKIYOR.HALKIN GÖZÜNDE DOLARIN DEYERSIZ BIR PARA BIRIMI OLDUGUNU GÖRÜP ANLAMASI LAZIM.
    Cevapla
  • sema 3 yıl önce Şikayet Et
    ankaradayım bugun pazara gittim 3 liraya domates 2.5 salatalık kuzu ıspanak 3.5 lira tere 50 kuruş 2 liraya havuç 5 liraya fasulye 3.5 lira ya biber 7.5 lira ya kırmızı biber uzun olanı 10 liraya muz 5 liraya kayısı aldım kilo fiyatları bunlar ayrıca patetes kilo 2 lira soganda aynı tabi herkesi Altındağ güneşevler pazarına davet ediyorum hele
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim istanbulda bu fiyatlari görebilsek bayram ederiz.
    Cevapla
  • yy888 3 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlar istanbula göre uygun eyy gidi modern pazarı çocukluğumm orda geçti samsuna bu fşyat fazla
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlar normaşmiş fiyatlar muz limon bimde daha ucuz,
    Cevapla