Çin'in İsrail hamlesi ABD'yi rahatsız etti

İsrail'de yaklaşık 1,5 milyar dolara mal olması beklenen deniz suyu arıtma tesisinin kurulumu için yapılan ihalede Çinli bir firmanın son ikiye kalmasının ABD yönetiminde rahatsızlığa neden olduğu bildirildi.

Çin'in İsrail hamlesi ABD'yi rahatsız etti
Çin'in İsrail hamlesi ABD'yi rahatsız etti
GİRİŞ 03.05.2020 15:51 GÜNCELLEME 03.05.2020 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, ülkenin kuzeyindeki Nahal Sorek bölgesine deniz suyu arıtma tesisi kurulumu için ihale açıldığı belirtildi.

 

 

Sorek B ismi verilen ve yaklaşık 1,5 milyar dolara mal olması beklenen tesisin inşası için düzenlenen ihalede Çinli "Hutchison Water International" şirketinin son ikiye kaldığı ifade edilen haberde, ABD'li yetkililerin bu durumdan dolayı duydukları rahatsızlığı İsrail'e ilettiği dile getirildi.

Yıllık 200 milyon metre küp kapasitesiyle dünyanın en büyük deniz suyu arıtma tesis olması beklenen Sorek B projesi için yapılan ihalenin kesin sonucunun 24 Mayıs'ta açıklanması bekleniyor.

İhaleyi kazanan firma kurulum karşılığında 25 yıllığına tesisin işletmesine sahip olacak.

ABD yönetimi, Çinli firmaların İsrail pazarında payını giderek artırması nedeniyle duyduğu rahatsızlığı daha önce de Tel Aviv yönetimine iletmişti.

Bunun üzerine İsrail, Ekim 2019'da ülkeye gelecek yabancı yatırımların incelenmesi için yeni bir komisyon kurulmasını kararlaştırmıştı.

Her ne kadar komisyonun ülkeye gelecek yabancı yatırımların incelenmesi için kurulduğu ifade edilse de İsrail basını asıl hedefin Çin'den gelecek yatırımlar olduğunu yazmıştı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Anlamadınızmı? 3 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine. ABD de büyük yahudi
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve cin erkek olsa biraz su an dunya lideri olur idi de cin ve rusya dan bir hat olmaz
    Cevapla
  • son osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    kardes Onlar dünya lideri olsa. Amerikadan iyi mi olacak sanki bize? Biz dünya lideri olmaliyiz'ki tüm Müslümanlıkrahat bir nefes ala bilsin .
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    İsraile köpeklik yaparsan abd,yahudi kullanıp işi bitince böyle yapar
    Cevapla
  • son osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm diyeceğim ama Ramazan günü de yalan olmaz ki.
    Cevapla