Fatih sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı'nda

Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının ardından Karadeniz'e geçecek olan "Fatih" sondaj gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçişini sağlamak üzere gerekli teknik hazırlıkların yapılması için Haydarpaşa Limanı'na yanaştı.

Fatih sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı'nda
Fatih sondaj gemisi Haydarpaşa Limanı'nda
GİRİŞ 10.04.2020 16:33 GÜNCELLEME 10.04.2020 16:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının ardından Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak üzere görevlendirilen "Fatih" sondaj gemisi, Çanakkale Boğazı'nı geçerek dün sabah saatlerinde İstanbul'a ulaştı.

Yenikapı açıklarına demir atan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) 229 metre uzunluğunda ve 51 bin 283 groston ağırlığındaki sondaj gemisi "Fatih", 15.30 sıralarında Haydarpaşa Limanı'na yanaştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma 7 ve Kurtarma 8 römorkörleriyle Haydarpaşa Limanı'na çekilen Fatih, liman girişinde bekleyen Kıyı Emniyeti 5, Kurtarma 2 ve Kurtarma römorkörleri tarafından limana yanaştırıldı. 

"Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi" unvanına sahip gemi limanda, İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için yapılacak direk kısaltma işlemi gibi teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından Karadeniz'e açılacak. 

YORUMLAR 3
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz bulgaristan sınır ına doğru arama yapalım trakya bölgesinde olan gaz olabilir.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizi sildik süpürdük şimdi sıra Karadenizde.
    Cevapla
  • BURAK 4 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu bi arızası mı var yoksa :( dünya bu haldeyken gereken arama, tarama ve kuyu açma işlemlerine hız verip gündemleri coronayken işi bitirmeliyiz. Akdeniz yüzyıllarca Türk Gölüydü. Oradaki doğalgaz bizim hakkımız!
    Cevapla