Fiyatları yükseltenler yandı! Torba yasaya eklendi

Hükümet tarafından hazırlanan ve iş dünyasının görüşüne açılan torba kanuna Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medya şirketlerinin temsilci görevlendirme zorunluluğu olacak. Öte yandan stokçuluk ve fahiş fiyatlarla ilgili yeni düzenleme de hayata geçecek

Fiyatları yükseltenler yandı! Torba yasaya eklendi
Fiyatları yükseltenler yandı! Torba yasaya eklendi
GİRİŞ 09.04.2020 14:16 GÜNCELLEME 09.04.2020 15:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen koronavirüsü salgını nedeniyle yeni hazırlanan kanun taslağı iş dünyasının görüşüne sunuldu.

 

 

İşten çıkarmaların 3 ay yasaklanacağı kanun teklifinde stokçuluk ve fahiş fiyatlara ilgili de önemli değişiklikler hayata geçirilecek.

SOSYAL MEDYA TEMSİLCİSİNİN TÜRKİYE'DE SORUMLUSU OLACAK

 

 

Türkiye'de 1 milyondan fazla kullanıcısı olan sosyal medya sitelerinin devlete bildirilen resmi bir temsilcisi olacak. Sosyal medya temsilcisi 72 saat içinde özel hayatın gizliliğine ilişkin başvurulara cevap vermek zorunda olacak.

STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYAT TEKRAR KANUNA GİRDİ

Stokçuluk ve fahiş fiyat artışları Türk Ceza Kanunu'nda yasak olmasına ve bu yönde cezalar kesilmesine rağmen torba kanunda bu iki eyleme müsamaha gösterilmeyeceğini belirten yeni düzenlemeler torba kanuna girdi. Stokçulukla ilgili olarak kanunda şu ifadeler yer aldı: Piyasanın olağan akışını bozarak piyasa aksaklıklarına sebep olan ve kamunun genel menfaatine uygun olmayan haksız ve rekabeti bozucu faaliyetlere yönelik idari ve hukuki tedbirlerin ivedilikle uygulamaya konulması için ilave yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulmuştur.

EVDE BAKIM DESTEĞİ GENİŞLEYECEK

Salgın hastalıklar, deprem, doğal afet gibi olağanüstü hallerde ve acil durumlarda, gelir ölçütleri ve engellilik durumları dikkate alınmadan bakım hizmetlerine ihtiyaç duyanlara bakım hizmeti verilebilecek ve bakım ücreti ve sosyal yardım ödemesi yapılabilecek.

KÂR DAĞITIMINA SINIR

Sermaye şirketlerinin, 31/12/2020 tarihine kadar dağıtabilecekleri nakit kâr payı tutarı 2019 yılı net dönem kârının yüzde 25'ini aşamayacak, genel kurulca yönetim kuruluna kâr payı avansı dağıtımı yetkisi verilemeycek.

Öte yandan kredi kartı ve banka kartı çıkarmak isteyen müşterilerin sözleşmeleri elektronik ortamda yapılabilecek.

YORUMLAR 7
  • parantez 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsiburada-gittigidiyor-n11
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük fırsatçılar MİGROS. BİM. A101. ONUR MARKET.HAPYMARKET devlet bunları iyi kontrol etsin.2 aylık fiyat değişikliklerinde baksın anlar.Ama vatansever maliyeci yokki doğru tesbit edip 3 aylık cirosu kadar cezayı kessin bak bi daha cesaret edermi.çevrede 1 zabıta bile yok.Allah hepsinin cezasını versin.görevini yapmayanın da.
    Cevapla
  • remzi demir oglu 3 yıl önce Şikayet Et
    dogru soyluyorsun maliyeciler duyuyormusunuz insaf artik
    Cevapla
  • remzi demir oglu 3 yıl önce Şikayet Et
    ben soforum stokculugun en kralini market zincirleri yapiyor devlet buna care bulmasi lazim her yuk bosaltmaya gittigim market zincirleri tika basa dolu cogu yuklerimiz tirlarimiza bekletiliyor yetkililere sesleniyorum firmalar şok,A101,migros bunin gibi market zincirleri bi denetlensin lutfen
    Cevapla
  • m3hk 3 yıl önce Şikayet Et
    stok ve fırsat yapanların karlrını al elinde dose buyuk cezaları bir daha kimse yapamasın. Ciftci kaybediyor fırsatcı kazanıyor yanınada kar kalıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayçiçekyağı ve bakliyat fiyatlarına el atın fiyat lar uçmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle