Bakan 14 korona projesinin maliyetini açıkladı

Sanayi ve teknoloji Bakanı Mustafa Varank, (Kovid-19'a yönelik aşı ve ilaç) Şu anda desteklediğimiz 14 projenin maliyeti 18 milyon lira, bu fonu araştırmacılarımıza sağlıyoruz." dedi.

Bakan 14 korona projesinin maliyetini açıkladı
Bakan 14 korona projesinin maliyetini açıkladı
GİRİŞ 03.04.2020 11:36 GÜNCELLEME 03.04.2020 12:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sanayi ve teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamalarından satır başları;

 

Türkiye aşı çalışmasında nasıl bir yol izliyor?

''Bakanlığımızın ilgili kuruluşu TÜBİTAK, biz daha bu salgın Çin sınırında iken bilim insanlarımızla bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim geçtiğimiz yıl geliştirdiğimiz 2 önemli gelişme var. Özellikle aşı geliştirme noktasında. Bu kurumlarımız nasıl aşı geliştirebiliriz şeklinde bir çalışma yürüyor şu an. 7 tane aşı geliştirmesi projemiz var. Biz araştırmacılarımızdan 9 ay gibi kısa sürede netice alacağımız şeylere odaklanalım dedik. 

 

9 ay gibi bir hedeften söz ettiniz. Bunlar tüm dünya gibi bizim içinde maliyetli bir durum. Ne kadar bir bütçe ayırdınız?

14 araştırmacıdan 18 milyon liralık bir talep var. Biz bu fonu da araştırmacılara sağlıyoruz. Biz onlara önünüzde hiçbir engel yol dedik. Yeter ki bilim insanlarımız sonuç alsınlar.

Yerli solunum cihazı ile ilgili 15 Nisan'dan itibaren teslim etmek gibi bir plan var. Ev tipi ya da taşınabilir solunum cihazları da var. Türkiye'de yine bunlara da destek verdiğimiz girişimciler var. 

Türkiye'de yeterince maske var mı?

Özellikle maske konusunda ben araştırma yaptım gelen şikayetler üzerine, Türkiye'de şu an 25 milyon maske üretebilecek kadar kumaş üretimi var.  Peki bu şikayetler nereden geliyor, fırsatçılardan geliyor. Şu an sağlık çalışanlarımız adına hiç bir sorun yok. Fırsatçılık yapan 198 firmaya 10 milyonun üzerinde ceza kesildi.

''TEMEL İHTİYAÇ ÜRETİMİ ASLA DURMAYACAK''

Çok ön görülemez bir süreç yaşıyoruz. Ama dinamik bir şekilde yürütmemiz gereken de bir süreç bu. Dünya ticaretinde siparişlerin azaldığını görüyoruz, gemi bulamayan firmalar görüyoruz. Bazı firmalarımız üretimine ara verdi. Ama aynı zamanda Türkiye'de üretimin devam etmesi için üretimi artıran firmalarımız da var. Ama biz özellikle şunu diyoruz kritik malzemelerde üretimi asla durdurmayacağız.

YORUMLAR 2
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    şu korenin geliştirdiği telefon gpsden hastaları karantinayı izleme yazılımını yapın lütfem. yazılım tarafına da destek verin, yazılım olmazsa donanım saksı bile olamaz. Yazılım konusunda çok gerideyiz. rusya her konuda kendi yazılımlarını geliştiriyor. batı interneti kese bile rusyanın iç interneti kednilerine yeter. facebook twitter instagram triyonlar kazanıyor ve vergi ödyor hepsi de yazılım. Bizim yazılımcılara destek verin. turkcell yaani kullanın niye googlea reklam veresiniz turkcelle verin mesela
    Cevapla
  • ttfvol 4 yıl önce Şikayet Et
    1 adet 9 kat zırhlı maybach parası çokda bişey değilmiş..
    Cevapla