Altında yükseliş devam ediyor! Çeyrek 563 TL'ye çıktı

Altının gram fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından 341,4 liradan alıcı buluyor. Gram altın 341,4 lira, çeyrek altın 563 lira ve Cumhuriyet altını 2 bin 300 liradan işlem görüyor

Altında yükseliş devam ediyor! Çeyrek 563 TL'ye çıktı
Altında yükseliş devam ediyor! Çeyrek 563 TL'ye çıktı
GİRİŞ 02.04.2020 14:22 GÜNCELLEME 02.04.2020 14:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 2,2 artışla 342,9 liradan tamamladı.

Yeni güne de artışla başlayan altının gram fiyatı, 344,3 lira ile rekor seviyeyi görmesinin ardından düşüşe geçerek, saat 11.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 341,4 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 563 lira, Cumhuriyet altını da 2.300 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.590 dolar seviyesinde bulunuyor.

DOLARDA SON DURUM

Dün 6,60 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL, bugün 6,66 seviyesinde işlem görüyor. 

 

Küresel piyasalar, dün ABD borsalarının yüzde 1 civarı düşüşlerle kapanmasının ardından Asya borsalarında bu sabah karışık bir görünüm hakim.

TCMB VE FED'DEN YENİ ADIMLAR

 

 

TCMB, virüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi için yeni adımlar attı.

Fed de finansal piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesine yardımcı olmak amacıyla yabancı merkez bankaları ve uluslararası finans kuruluşları için geçici repo kolaylığı sağlanacağını açıkladı. Bu adımlar kurda dün sınırlı düşüşe neden oldu.

YORUMLAR 7
  • RÜZGAR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD kaosa gider parası Türkiyede değerlenir. Şaçma bir düzen.
    Cevapla
  • kayı boylu 3 yıl önce Şikayet Et
    ben bu işi anlamıyorum altın VE DÖVİZ alımı satımı bütün dünyada durdu yine petrol tüketimi % 60 azaldı ama döviz ve altın devamlı yükseliyor petrol düşmesi bir zam bir indirim ARZ TALEP OLMAYAN BİR ÜRÜN NEDEN YÜKSELİYOR.
    Cevapla
  • 6363 3 yıl önce Şikayet Et
    Doları 6 tl ye sabit tutarsak ne olur dünya ekonomosi zaten bitmiş
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşüşle başladı. 2 ileri bir geri harika gidiyoruz.
    Cevapla
  • KARA MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet büyüklerimiz acil olarak bu DOLARIN,EURONUN önüne gecin ve asagi cekin gidisat hicde can acici deyil zengin zenginlesiyor FAKIR,GARIBAN Ekmek bulamaz hale geliyor. Merkez Bankasindan ses seda bir sey duyulmuyor . Firsatcilarinda caresine bakin Otobüs bilet fiyatlari .Ucak bilet fiyatlarini solladi. pazarlarda fiyatlar ona benzer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle