14 bin işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimleri ne zaman?

Sağlık Bakanlığı tarafından taşra teşkilatı hizmet biriminde istidam edilecek 14 bin işçi alımı için kura sonuçları merakla bekleniyor. Yüz binin üzerinde adayın başvuru da bulunduğu alımlarda 10 bin 998 temizlik görevlisi, 2 bin güvenlik görevlisi (silahsız), bin klinik destek elemanı ve 2 aşçı istidam edilecek. İşte kuranın çekileceği tarih....

14 bin işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimleri ne zaman?
14 bin işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimleri ne zaman?
GİRİŞ 02.04.2020 10:52 GÜNCELLEME 02.04.2020 10:54

Sağlık Bakanlığı tarafından istidam edilecek 14 bin işçi alımı için sonuçların açıklanması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına ek olarak 32 bin personel alımı için düğmeye basılmıştı. Sağlık bakanlığı Corona virüs salgınına bağlı ihtiyaç nedeni ile 14 bin işçi alımı süreci başlattı ve başvurular tamamladı. Şimdi ise başvuruda bulunan yüz binden fazla aday kuraların ne zaman çekileceğini merak ediyor. Peki Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

 

KURA NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Sağlık bakanlığı tarafından alım yapılacak işçi kadrolarına ilişkin kura çekimi 8 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

14 BİN İŞÇİ ALIMI KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sağlık bakanlığı 14 bin işçi alımı başvuruları tamam. Adaylar şimdi çekilecek kurayı ve kura sonuçlarının açıklanacağı listeyi bekliyor. Açıklanan bilgiler ışığında 14 bin işçi alımı için kura çekimleri 8 Nisan tarihinde tarihinde gerçekleştirilecek. Noter çekilen kuraya onay verecek ve kura sonuçları 9, 10, 11 Nisan tarihleri içesinde kamuoyuile paylaşılacak.

 

 

SONUÇLAR NEREDEN PAYLAŞILACAK?

14 bin işçi alımına ilişkin kura sonuçlarının nereden paylaşılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

HANGİ BİRİMLERE KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Taşra teşkilatları hizmet binalarında görevlendirilmek üzere 10 bin 998 temizlik görevlisi, 2 bin güvenlik görevlisi (silahsız), bin klinik destek elemanı ve 2 aşçı alımı yapılacak.