Koronavirüsü ateşini yükseltti: 60 TL’ye satılmaya başlandı

Uzmanların, koronavirüsüne karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutmak için sarımsak tüketimini önermesi ile sarımsak fiyatları bir anda yüzde 100 zamlandı. Daha önce kilosu 25-30 TL olan sarımsak semt pazarlarında 60 TL’ye satılmaya başlandı.

Koronavirüsü ateşini yükseltti: 60 TL’ye satılmaya başlandı
Koronavirüsü ateşini yükseltti: 60 TL’ye satılmaya başlandı
GİRİŞ 24.03.2020 10:03 GÜNCELLEME 24.03.2020 11:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Daha önce kilosu 25-30 TL olan sarımsak semt pazarlarında 60 TL’ye satılmaya başlandı. Aydınlı pazarcılardan Ramazan Özer, vatandaşların şifa için gram ile sarımsak aldığını söyledi.

 

'50-55 TL’ye toptan biz almaya başladık'

Daha önceleri kimsenin dönüp bakmadığı sarımsağın, koronavirüsün Türkiye’de görülmesi ile en çok aranıp sorulan ürün haline geldiğini belirten Acarlarlı manavlardan Ramazan Özer, şu şekilde açıklamada bulundu:

 

 

“Kokusu nedeniyle pek çok kişinin uzak durmaya gayret ettiği sarımsak en fazla rağbet gören ürünlerden biri oldu. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ve gribal virüslere karşı ciddi etkisi nedeniyle sarımsağa olan ilgi artınca fiyatlar da birden yüzde 100 arttı. Daha önce 25-30 TL’ye alıp sattığımız sarımsağı virüs nedeniyle bu günlerde 50-55 TL’ye toptan biz almaya başladık. Kilo ile alan pek yok ama şifa niyetine herkes alıyor.”

Uzmanlar; Sarımsağın antibakteriyel ve virüs karşıtı olduğunu, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahip olduğunu belirtti. Güçlü bir selenyum kaynağı da olan sarımsak, sağlıklı bir yaşam için mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • conax 4 yıl önce Şikayet Et
    valla ben hic 60 tlye sarmisak gormedim 80 den asagi sarmisak alamiyoruz bu adamlar hangi ulkede yasiyo cok merak ediyorum
    Cevapla
  • M.Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle elinizde kalır.Nasıl soğan patates oyununu yaptılar bize ve ellerinde kaldıysa,Allah bu firsatçiliği burnunuzdan fitil fitil getirir.Ulan be insafsizlar,Allahtan korkmazlar?nasıl alacağız la,hanginize daha ne diyelim?
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda bile cibiliyetsizlikten vazgeçmiyorlar.
    Cevapla
  • Sinan38 4 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun yaptiğindan kötüsünü yapiyosunuz hicmi Allah korkunuz yok,
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu virüsü bahane edipte fiyat artışı yapıyorsa allah belalarını versin virüs bulaşır inşallah onlara günahıda bilen yok haramıda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle