Uluslararası Çalışma Örgütü: 25 milyon kişi işini kaybedebilir

Uluslararası Çalışma Örgütü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini duyurdu.

GİRİŞ 18.03.2020 18:10 GÜNCELLEME 18.03.2020 19:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini duyurdu.

 

 

Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler kuruluşu ILO'nun dünyada hızla yayılan Kovid-19'a yönelik yayımladığı yeni raporda, pandemi haline gelen salgının küresel iş dünyası üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Raporda, Kovid-19'un milyonlarca kişiyi işsizliğe, istihdam açığına ve çalışanları da yoksulluğa sürükleyebileceğine işaret edilerek salgına karşı kararlı, eşgüdümlü ve acil müdahale için önlemler alınması çağrısı yapıldı.

 

 

Raporda, "Kovid-19, dünya çapında yaklaşık 25 milyon kişinin işine mal olabilir. Bununla beraber 2008/2009 küresel mali krizinde olduğu gibi, (salgına karşı) uluslararası koordineli bir müdahale politikası görebilirsek, o zaman küresel işsizlik üzerindeki etki önemli ölçüde düşük olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Çalışanların iş yerlerinde korunması, ekonomi ve istihdamın teşvik edilmesi, iş olanakları ve gelirlerin desteklenmesi konularında acil, büyük ölçekli ve eşgüdümlü önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Raporda ayrıca hükümetler, istihdamı korumak için hızlı davranmaya davet edildi.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu artık sadece küresel bir sağlık krizi değil, aynı zamanda çok büyük bir iş piyasası ve ekonomik krizdir." ifadesini kullandı.

Ryder, 2008'deki küresel finansal krize karşı dünyanın birlikte hareket ederek sonuca ulaştığının altını çizerek Kovid-19'un iş dünyasına verebileceği zararlara karşı aynı türden bir birliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 25 milyon kişinin işini kaybedebileceğini duyurdu.

Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler kuruluşu ILO'nun dünyada hızla yayılan Kovid-19'a yönelik yayımladığı yeni raporda, pandemi haline gelen salgının küresel iş dünyası üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Raporda, Kovid-19'un milyonlarca kişiyi işsizliğe, istihdam açığına ve çalışanları da yoksulluğa sürükleyebileceğine işaret edilerek salgına karşı kararlı, eşgüdümlü ve acil müdahale için önlemler alınması çağrısı yapıldı.

Raporda, "Kovid-19, dünya çapında yaklaşık 25 milyon kişinin işine mal olabilir. Bununla beraber 2008/2009 küresel mali krizinde olduğu gibi, (salgına karşı) uluslararası koordineli bir müdahale politikası görebilirsek, o zaman küresel işsizlik üzerindeki etki önemli ölçüde düşük olabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Çalışanların iş yerlerinde korunması, ekonomi ve istihdamın teşvik edilmesi, iş olanakları ve gelirlerin desteklenmesi konularında acil, büyük ölçekli ve eşgüdümlü önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Raporda ayrıca hükümetler, istihdamı korumak için hızlı davranmaya davet edildi.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bu artık sadece küresel bir sağlık krizi değil, aynı zamanda çok büyük bir iş piyasası ve ekonomik krizdir." ifadesini kullandı.

Ryder, 2008'deki küresel finansal krize karşı dünyanın birlikte hareket ederek sonuca ulaştığının altını çizerek Kovid-19'un iş dünyasına verebileceği zararlara karşı aynı türden bir birliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Cuma 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim çok bi anlam ifade etmiyor 1 yıldır evde işsizim yaşım 41 diye mesleğim yok diye kimse iş vermiyor işkur a üyeliğim var garintili meslek uygulaması oluyor arada bir onada almıyorlar her halde listeler önden gidiyor zaten evde kendimi izole ettim hakkımızda hayırlısı
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    tam aksine bu salgın istihdamı artırır. ülkeler ticarete devam etmeli. tek kullanımlık tulum bone gözlük maske veya dezenfekte edilebilir tulum imalatına yatırım yapılmalı işçiler lojistik çalışanları ürün hazırlayanlar bunları giymeli internetetn satış ve eve teslim işleri yoğunlaşacak her firma internetten satış altyapısı kurmalı. beyaz yaka evden çalışmalı, sınavlar uzaktan kamera ile kaydedilerek yapılmalı öğretmen gözetmen istihdamı artar bu sayede. memurlar da evden çalışmaya başlasın. toplantılar kapalı devre video konferans ile yapmalı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çokta korktum hani. Atalarımız çekmiş yoksulluk bizde biliriz. Mutlaka biri Buğday eker. Un alır ocakta pişir..ekmek soğan zeytin. Yumurtlayan tavuk..Allahıma Şükürler olsun. Sağlığım sıhhatim ailemin sağlığı yerinde olsun. Biz ülke olarak tarihte neler atlattık. Ne kadar kolay yazıyorsun diyorsunuzdur.. evet bunu diyenler yokluğu bilmeyenlerdir.. devlet köyünüze dönün ekin biçin diyordu. Ödeme ev kredini banka en fazla evini alır. Canını almazya. İnsan zorluktan çıkarsa anlar ne yapması gerektiğini.Hayat hep lay lay lom değil. Şimdiki gençlik barlar marlar gezmeler değil hayat..Gerçek bu işte gördünüz.ve en kötü şartlara göre hazır edin kendinizi..
    Cevapla
  • Adige 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet haklısınız ama maalesef şimdiki gençlik sizin gençliğiniz gibi tamah eden çalışabilen bir gençlik değil
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    tek kullanımlık koruyucu giysi gözlük bone maske kullanımı lojistik sektöründe yaygınlaşmalı. bunun üretimi artırılmalı.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    aslında korona işsizlik sorununu çözer. lojistik sektörü kargo işleri çok elemana ihtiyaç duyacak. ihracat gümrük kapılarında teslim edileek şekilde ülkelerle yeniden tasarlanmalı. gemi ile yapılan sevkiyatlarda personel her seferinde 14 gün karantinaya alınırsa daha çok personel istihdam edilir. daha fazla koruyucu tulum bone maske gözlük üretimi yapacak tesis kurulmalı. marketler bu koruyucu giysilerle personelini çalıştırıp internetten sipariş alıp müşterilere kapıdan koyucu giysi giymiş personeli ile teslim etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle