Güvenlik güçleri yerli tabanca "Mete"yle kuşanıyor

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilerek güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan özgün yerli tabanca "Mete"nin sayısı 200 bini aştı.

GİRİŞ 15.03.2020 12:09 GÜNCELLEME 15.03.2020 12:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Güvenlik birimlerinin hafif ve etkin bir silaha sahip olması amacıyla üretilen özgün yerli tabanca Mete'nin, güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmasına yönelik çalışmalarda önemli mesafe alındı.

 

 

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile sözleşme imzalayan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ "TP9 SF Mete", Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ ise "SAR9 Mete" tabancalarını üretiyor. 

İki şirketin toplamda 280 binden fazla Mete tabancası üretmesi öngörülüyor. Büyük bölümü teslim edilen tabancaların 180 binden fazlasının üretimini Sarsılmaz, 100 binden fazlasının üretimini ise Samsun Yurt Savunma üstleniyor.

 

 

Özgün Yerli Tabanca Geliştirilmesi Projesi kapsamında ortaya konulan bu tabancalarla güvenlik güçleri tarafından kullanılan silahlar, ateş gücü yüksek olanlarla değiştiriliyor. Samsun Yurt Savunma ve Sarsılmaz, partiler halinde teslimatlar gerçekleştiriyor. 

Her iki tabanca da yüksek sıcaklık testlerinden, tuz sisi dahil zorlu çevresel koşul ve düşük sıcaklık testlerinden başarıyla geçti. 9x19 milimetre kalibreli mermi ateşleyen tabancalar, 30 bin atım namlu ömrüyle dikkati çekiyor.

Yarı otomatik tabancalar, polimer gövdeye ve 750 gram ağırlığa sahip. Tabancalar, iğne ateşleme ve tek hareket tetik mekanizmalarıyla görev yapıyor.

Görevin gerektirdiği aksesuarlarla donatılabilen tabancalar, hafif ve etkin yapısıyla güvenlik güçlerine hizmet ediyor.

YORUMLAR 10
  • Sonsuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize yok vergisi olmuş 7bin dünya evrak isteniyor. Saçmalık, savaş çıksa düşmana telefon fırlatırız artık
    Cevapla
  • Asım Gökmen Ziyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarsılmaz Kılınç 2000 light al kafan rahat olsun
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır yavuz 16 kullanıyorum. Mükemmel bir tabanca. Hiç tutukluk yapmadı, çok sık atış yapmama ve temizliğini fazla yapmamama rağmen. Türk markaları gerçekten fena değil bazılarımın geliştirilmesi lazım....
    Cevapla
  • ramazan37 4 yıl önce Şikayet Et
    ithal silahlara artık para vermeye gerek yok. Şaka gibi abd de 500 dolar olan clock 19 ülkemizde 20 bin tl. Artık bunlara o kadar para vermeye gerek yok. Canik,sarsılmaz,girsan ve tisaş ın ürettiği silahlar (özellikle polimer gövdeli) gerçekten çok güzel ve aynı zamanda dünya pazarlarında ciddi alıcı kitlesi bulunmakta....
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    emir timur kardeş sen mevzuyu karıştırdın
    Cevapla
  • ramazan37 4 yıl önce Şikayet Et
    Yoo kardeş yanlışım yok clock 19 abd de 500 dolar.(vergi olmadığından dolayı) Şuan satışı ülkemizde yok ama olmuş olsa 18-20 bin tl civarında olur. Yani tl ye çevirme 500 birim olarak düşün 500 tl gibi mesela. Bunu tl ye çevirmene gerek yok illa da çevirecem dersen 3000 tl yapar.
    Cevapla
  • Emir Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    500 dolar 6100 TL Türk malı 20 bin. Bi yanlışın var galiba yoksa ironi mi yaptın
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    9x19 ayni zamanda parabellumda kullanilan tutukluk yapmayan mermidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle