2 kuyuda doğal gaz bulundu! 15 yıllık ihtiyacı karşılayabilecek

Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığının (TPAO) geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da yaptığı çalışmalar sonucu Trakya bölgesinin 15 yıllık ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz rezervi tespit edildi.

GİRİŞ 12.03.2020 10:12 GÜNCELLEME 12.03.2020 17:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Daha önce Kapaklı ilçesi Karaağaç ve Kazak Gölü mevkiinde yürütülen sondaj çalışmalarından sonuç alan TPAO, Pınarca Mahallesi'ndeki iki kuyuda daha doğal gaz buldu.

Yaklaşık 5 aydır süren arama çalışmaları neticesinde kuyularda yaklaşık 200 milyon metreküplük bir doğal gaz rezervinin olduğu açıklandı. Tahmini 3 bin 800 metrelik kazı çalışmaları sonucu bulunan gazın, Trakya bölgesinin yaklaşık 15 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

 

"200 milyon metreküp doğal gaz bulunuyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Pınarca Mahalle Muhtarı Taner Diril, "TPAO tarafından mahallemiz sınırları içerisinde iki kuyuda doğal gaz arama çalışması yapıldı. İki kuyuda da doğal gaz bulundu. Bu doğal gazın Trakya'mıza 15 yıl yeteceği söyleniyor. Yetkililer yaklaşık 200 milyon metreküp doğal gaz olduğunu söylüyor" dedi.

"Termal su çalışmaları da sürüyor"

Doğal gazın yanı sıra bölgede termal su çalışmalarının da olduğunu belirten Muhtar Diril, "Milletimiz olarak büyük sevinç bulduk. İnşallah bu bölgede yapılan diğer çalışmalarda da doğal gaz bulunur ve ülke olarak dışa bağımlılıktan kurtuluruz. Yetkililer çalışmaların devam edeceğini söylüyorlar. Doğal gaz çalışmalarının haricinde termal su çalışmaları da sürüyor" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Osmanlı1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Baba ne zaman bu Ümmedi Muhammed istifade edecek yeter daaaa
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bin bereket
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa bana petrol ve doğalgaz arama için uygun ortam gibi geliyor. Hem zemin yapısı hem de bölgedeki petrol yataklarına yakın olması ihtimali kuvvetlendiriyor.
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    1-Konya ili Karapınar ilçesi petrol ve doğalgaz enerji kaynaklarımız için derin sondaj teknolojisi ile araştırıldımı, bilgi lütfen,... 2-Türkiye Cumhuriyeti enerji kaynakları olan,çıkartacak gücü olmayan devletler ile ikili anlaşmalar yaparak petrol ve doğalgazımızı var olan ülkelerde de acilen aramalıyız, artık her türlü sondaj ve sismik araştırma imkanlarımız vardır,...
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Konya karapinarliyim bizim köyde yıllar önce yapıldı bazı çalışmalar ne kadar derindi bilemem. Şimdi o alana güneş enerji tarlası kurulacak. Malûm o büyük tesis.
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 4 yıl önce Şikayet Et
    Karapınar da kalitesi düşük kömür büyük rezervler bulundu,ayrıca devletimiz çalışıyor bütün yeraltı maden ve petrol rezervlerimiz araştırılıyor gönlünüz rahat olsun.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi açın kullanın. Amerikan şirketlerine vermeyinde. Biliyorsunuz 50 milyar tl lik gaz geliri olan kuyuyu devlet işleteceğine 10 milyon dolara abd şirketine ihale edenler var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle