Savunma sanayisine 250 milyon liralık destek

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSK Güçlendirme Vakfı), Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerinin artırılmasına yönelik bu yıl 250 milyon liralık kaynak aktarımı yapacak.

Savunma sanayisine 250 milyon liralık destek
Savunma sanayisine 250 milyon liralık destek
GİRİŞ 08.03.2020 13:46 GÜNCELLEME 08.03.2020 16:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisinin kurulması ve geliştirilmesinde öncü rol oynayan vakıf, halkın bağışları ve bu bağışlar üzerine inşa edilen yatırımlarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin savaş gücünün artırılmasına katkı veriyor.

 

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, vakıf, oluşturduğu kaynakla bu yıl Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 250 milyon lira aktarımda bulunacak.

Geçen yıl yapılan 150 milyon liralık kaynak aktarımıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu kapsamında Savunma Sanayii Destekleme Fonu üzerinden 2 yılda toplam 400 milyon liralık kaynak transferi sağlanmış olacak.

 

 

Kuvvet komutanlıklarının projelerine tahsis edilen kaynak miktarı 1987-2020 döneminde yaklaşık 1 milyar 370 milyon liraya ulaşacak.

YENİ TEKNOLOJİLERE YAPILAN YATIRIMLARA DESTEK 

Bağlı kuruluşlarının son yıllarda yükselen büyüme hızları ve artan bağış miktarlarıyla her geçen gün gelirlerini çoğaltan TSK Güçlendirme Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon projelerine aktardığı kaynaklara ilaveten vakıf bağlı ortaklıklarının projelerine de destek veriyor.

ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN gibi ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi şirketlerin oluşmasını sağlayan vakıf, askeri ve sivil enerji sistemleri alanında faaliyet gösteren İŞBİR ve ASPİLSAN'ın Türkiye'ye yeni teknolojiler kazandırmak üzere gerçekleştirdiği yatırımlara destek oluyor.

TSK Güçlendirme Vakfı, ASPİLSAN'ın Türkiye'de üretilmeyen lityum pillerinde dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak, İŞBİR'in Türkiye'nin ilk seri alternatör üreticisi haline gelmesini sağlayacak yatırımlara 365 milyon liralık finansman sağlıyor.

Vakıf, halkın bağışları, ulusal savunma endüstrisinin bel kemiğini oluşturan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN ile diğer iştiraklerinden elde ettiği gelirleri yine savunma sanayisinin gelişimi için harcamaya devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Yunus Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    bencede hava hakimiyeti en önemlisi çünkü ebabil kuşları fillerle kabeyi yıkmak isteyen orduyu yendi Allah c.c. düşmanlarımızın kalbine korku salsın inşALLAH
    Cevapla
  • zafer42 4 yıl önce Şikayet Et
    SEVGILI KARDESLERIM Buradan Herkezi Davet ediyorum,Lütfen elinizden geldigi kadar sizlerde TSK Bagista bulunun bu Bagislar bizim VATANIN Güvenligi icin,Allah kimseyi Vatansiz birakmasin,AMIN slm Zafer
    Cevapla
  • Busezon 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis,in destekleriyle bugün ülkemizde milli savunma sanayimizin yerli imkanlar ile ürettikleri % 70 oldu Elhamdülillah.idlib deki bu son olay göstermiştirki kendi hava savunma sistemlerimizi acilen üretmemiz ve dahada caydırıcı silahlar üretmemizin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır.keMAL e kalsa bu ülke Allah korusun hdpkk ile nasıl bölüneceğinin hesabinı yapmaya başlayacaktır.
    Cevapla
  • Fadıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah keşke Altay’da bitse artık. Sorun motordan çok galiba devletimiz maliyetinden dolayı üretmek istemiyor bu tankı . Eğer Altay tankımız gerçekten Leopard 2 tankının seviyesindeyse ortaya düşük maliyetli bir tank çıkacak demek komik olur gitsinler araştırsınlar Leopard 2’lerin maliyetini, ek masraflarını. Yanlış yapıldı 65 tonluk bir tank yerine 50 ton civarı T-90MS tipinde ama daha modern bir tank üretseydik tankımız çoktan envantere girerdi. Bu tip tanklar hem çok ucuz, hem basit hemde Batılı rakiplerinden geri kalır bir yanı yok üstelik tam bizim coğrafyamıza uygun. 1000 beygirlik motorunu bulmakta kolay yerlisini yapana kadar Kadir BABA doğru söylemiş videosunda
    Cevapla
  • Bumin 4 yıl önce Şikayet Et
    Olacak inşallah
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kara güçlerine de ihtiyacın var ama öyle sadece hava kuvvetleriyle iş bitmiyor ayrıca hava kuvvetlerinden bile önemli olan donanma var. ABD’nin bile asıl vurucu gücünü hava kuvvetleri değil donanmaları oluşturuyor F-35, F-22, F-18, F-16, F-15 ve F-14 gibi uçaklara sahip olmalarına rağmen. Bizim dört yanımız denizlerle çevrili Osmanlı zamanında dünyanın en güçlü 3. donanmasına sahiptik
    Cevapla
  • Biradanali 4 yıl önce Şikayet Et
    Istikbal goklerdedir
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile üretenlerimizden devlet kuruluşlarımız özel sektör kuruluşlarımız üniversitelerimizin ilgili bölümleri olarak savunma sanayimiz için çokça üretimler ve ARGE'ler yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle