Son dakika haberi... Bakan müjdeyi verdi: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Öğretmen atamalarıyla ilgili bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 20.02.2020 11:17 GÜNCELLEME 20.02.2020 12:03
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

AA Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan atama müjdesi geldi. Bakan Selçuk, "Gençler üniversiteleri, fakülteleri bitiriyorlar. Bir beklentileri var işle ilgili. Biz de bu konuda son derece büyük derecede bir gayret sarf ediyoruz. Ben Cumhurbaşkanımıza çok özel bir teşekkür borçluyum. Bu dönem inşallah 20 bin ek atama gelecek. Bir 20 bini geçenlerde ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların dönemleri var. Bugün ilkbahar ve cemre düştü. Biz de bir müjde vermiş olduk. Aslında 2020 yılı 20 binle sınırlıydı, ekonomideki iyileşme neticesinde bir 20 bin daha geldi. Bu bizi çok mutlu etti." dedi.

 

 

YORUMLAR 37
  • .Bilgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim 4+4 bitirdikten sonra kendi becerileri dogrudusunda meslegi okullara yonelsinler.Meslegi okullari cazip yapmak icin öğrencilere her ay harclik veya belirli bir ucret verilmeli.Boylece fabrikalarin esnafin vasifli ve nitelikli elamanlari karsilanir.
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu eğitim kaksın. Çırak bulamıyoruz
    Cevapla
  • Duyarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Bey. Atamalardan önce 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin ıslah edilmesi gerekir. Lütfen! illerde sahadaki öğretmenlerden çözüm önerileri ile ilgili görüşler alınsın. Görüşler komisyonlar tarafından incelensin. Köylerde üretim yapacak genç kalmadı. İl ve ilçelerde vasıflı ara eleman bulunamıyor. Okumuş işsizlerin sayıları gün geçtikçe artıyor. Çözüm, çözüm, çözüm.
    Cevapla
  • haklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık bu öğretmenler çocukları dövmekten çocuklara şiddet uygulamaktan bir an önce vazgeçsinler artık bu şiddet anaokuluna kadar düştü her hafta bir öğretmenin öğrencisine şiddetini izler olduk.engelli özürlü öğrenci demeden dövüyorlar bu nasıl bir seydir sayın bakanımız
    Cevapla
  • valla doğru diyo 4 yıl önce Şikayet Et
    bir hekim olsun hemşire olsun sabahtan akşama kadar ameliyat masasında ayakta durarak çalışırken bir polis hep ayakta dururken bir hakim savcı 40 saat mesai yaparken bu hocalarda çalışssın hem bu kadar ek ders ücreti ödemek zorunda kalınmaz devletin parasını böyle carçur edemezsiniz.neden 3 ay tatilleri var kar tatilini, 15 tatili, resmi tatilleri saymıyoruz bile. okullar açık olsun yaz aylarında her memur gibi yıllık 30 gün izni olsun yazın ahlak, terbiye, oyun vb vb etkinlik dersleri olsun bunu yapmak çok mu zor 3 ay yaz tatilinde çalışmadan maaş almak ta neymiş bunu biri bana anlatsın çalışılmadan maaş vermek te almak ta nasıl birseydir
    Cevapla
  • Memur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıskançlık değil. Yaz tatili zamanı okul müdürü ve idarecileri çalışıyor. Öğretmenler bir miktar daha çalışıyor. Yıllık izin 10 yıllıga kadar memura 20gun ile sonrasında 30 gün ile sınırlandırılmali.
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan kıskanç. Sende az çalışıp okusaydın
    Cevapla
  • Muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Söylenen söze bakarım söz mü diye, sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Önce oku(26 yaşına kadar sonra sınavları geç atan liyakat mülakat lisans ...) araştır bir öğretmen 3 ay tatil yapmıyor, ekders de derse girince ödeniyor. Yazın o tatili biz istemiyoruz lütuf da değil.Masa başı memurun mesai bitince işi de biter kaygısız uyur. Öğretmen Sınav not çizelge hazırlık yapar veli ile iletişim halinde olmak için hazır bekler. Veliyi ziyaret eder.(şimdi dersin bedava çay içiyorsunuznuz ). Köyde öğretmenlik yapar orda kalır lojmanda tek başına. Köylü kıymet bilir senin gibi klavye kahramanı yazar millet okur. Ciddi bu öğretmen ne iş yapıyor diye. Sonra da eğitimin kalitesi düşük derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle