PTT'den emeklilere 450 TL ek ödeme! 2020 emekli promosyonu nasıl alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında maaşını PTT’den alan emeklilere, 450 liraya varan promosyon ödemesi veriliyor. Peki PTT 450 TL promosyon ödemesi nasıl alınır?

PTT'den emeklilere 450 TL ek ödeme! 2020 emekli promosyonu nasıl alınır?
PTT'den emeklilere 450 TL ek ödeme! 2020 emekli promosyonu nasıl alınır?
GİRİŞ 15.02.2020 09:22 GÜNCELLEME 15.02.2020 09:23

Emekli maaşını 3 yıl boyunca PTT’den alma sözü veren emeklilere bir defaya mahsus 450 TL promosyon ödemesi yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Sosyal Güvenlik Kurumu ile T.C. Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında emeklilere promosyon ödemesi 2020 yılında da devam ediyor. Bu uygulama ile emekliler de memurlar gibi maaşlarına ek ödeme alabilecek. 

 

PTT EMEKLİLİK PROMOSYON ŞARTLARI NELER?

- 3 yıl boyunca emekli maaşını PTT'den almak,

- PTT Bank ile sözleşme imzalanmak,

 

Müşterilerin otomatik ödeme talimatı, ek kart, kredili mevduat hesabı ya da kredi kartı alma gibi koşullar ortadan kaldırılmıştır. Maaşını PTT’den alan her müşteri promosyon imkanından yararlanabilir. 

PTT’nin Maaş Müşterilerine Sunduğu Ekstra Avantajlar

Maaşlarını PTT'den alacak olan emekliler, maaş miktarına bağlı olarak verilen ek promosyon ücretlerinin yanında avantajlı kampanyalardan da yararlanabilir.

- PTT kargo gönderiminde yüzde 20 indirim.

- PTT'den yapılan havalelerde yüzde 20 indirim bulunur.

- Online ticaret işlemlerinde yüzde 10 indirim kullanabilirler.

- ATM’lerden tek seferde ücretsiz şekilde maaş çekebilirler.

-Hesap işletim ücreti bulunmamaktadır.

2020 PTT Emekli Promosyonu Ne Kadar?

Banka promosyonu uygulaması üçüncü yılını doldururken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bankalarla yeniden masaya oturacak ve promosyon miktarları için düzenleme yapılacak. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre; Türkiye Bankalar Birliği’yle yapılan görüşmenin sonrasında promosyon miktarında artışa gidilebileceği aktarıldı. Buna bağlı olarak PTT müşterilerine verilen promosyon ücretlerinde artış yapılacağı tahmin ediliyor. Şu an için yapılan promosyon ödemeleri ise belirlenmiştir:

- 1000 liradan az maaş alanlar 300 TL,

- 1.000-2.000 TL arasında maaş alan emeklilere 375 TL

- 2.000 TL'den fazla maaşı olanlara ise 450 TL 

Promosyon Miktarları Neye Göre Belirleniyor?

Promosyon ödemelerinde belirleyici etken maaş tutarlarıdır. Bu bağlamda 3′ lü bir grup oluşturulmuş ve tutarlara belirli sınırlar çizilmiştir. Alt limit tutarı 300 TL olarak belirlenmiştir. Şayet emeklinin maaşı 1000 TL’ nin altında ise kendisine 300 TL promosyon ödemesi yapılacaktır. 1000 TL ile 2000 TL arasında olanlara 375 TL, maaşları 2000 TL’ nin üstünde olanlara ise 450 TL ödeme yapılmaktadır. Ancak özel bankaların tutarları bu miktarlardan daha fazla da olabilmektedir. Memurlar düzenli gelirleri olan kişiler oldukları için bankalar kendileri ile daha çok muhatap olmaktadırlar. Bu senede kendilerine verilecek olan promosyon ödemeleri 1 yılda yapılabilmektedir. Örneğin Halk Bankası memurlara 1,5 yılda bir olmak üzere 750 TL promosyon ödemektedir.

PTT Emekli Promosyon Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

PTT emekli promosyonunun ödenme şekli T.C. kimlik numarasının son hanesindeki rakama göre promosyon alınacak aylar belirlenmiştir. Müşteriler kendileri için seçilen aylarda ödemelerini alabilir:

- Kimlik numaranızın son hanesi 0 – 2 ise Mart ayında

- Son hanesi 4 – 6 olanlar Nisan ayında

- Son hanesi 8 olanlar Mayıs ayında