Bakanlık satacak: Kilosu 13 bin lira

Dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen trüf mantarı için Ticaret Bakanlığı ihaleye çıkacak. Van'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında ele geçirilen 80 kilogramlık trüf mantarını ihaleyle satılacak. Mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi.

GİRİŞ 23.12.2019 11:51 GÜNCELLEME 23.12.2019 16:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu trüf mantarları "www.eihale.gov.tr" adresi üzerinden yarın ihaleye çıkarılacak.

 

 

İhale bir gün sürecek, mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi.

80 KİLO SATILACAK

 

 

Piyasada kilogram fiyatı 2 bin avro olan trüf mantarının ihalesinde, yaklaşık 80 kilogram olan ürünlerin açık artırması 505 bin liradan (6 bin 300 lira/kilogram) başlayacak. İhaleye mobil uygulama üzerinden de katılım sağlanabilecek.

Van Tasfiye İşletme Müdürlüğünde muhafaza edilen ürün için yapılacak ihale, ertesi gün saat 10.05'te sona erecek.

Tarım ve Orman Bakanlığınca gerekli analizleri yapılmış olan söz konusu ürünlerin ihale bedelinin, ihaleden sonra iki iş günü içerisinde ödenmesi gerekiyor.

YORUMLAR 11
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçma, mantarlar ne zaman kaçak olmuş? Ne esrar, ne eroin ve ne de morfin, normal günlük tükettiğimiz zahmetle bulunan bir ürün. Baharda bende arar bulmuşum ve yemişim. Her baharda dağlara çıkar yarım kilo bir kilo toplar yeriz...
    Cevapla
  • antipati 4 yıl önce Şikayet Et
    bu arada bir ekleme daha ülkemizde henuz beyaz truf mantari bulunamamıştır yani 9 ve ya 15 euro hesabi suan icin gereksiz
    Cevapla
  • antipati 4 yıl önce Şikayet Et
    haberi okumadan yorum uzerinden haber yapan çok zeki arkadaşlar malum haber de bahsi gecen gumrukte el konulmus siyah truf mantaridir tabi ki ülkemizde toplanmasi yasak değildir ve kanunen mevzuat yoktur.
    Cevapla
  • Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Trüf mantarı toplamak yasak mı ?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    toplamak değil de kaçak yurda sokmak sıkıntı
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yani 100 kilo mantarım olsa devlet kaçak deyip alıyor mu elimden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle