TÜİK, Asgari ücret için kritik rakamı açıkladı

Son dakika haberine göre TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

TÜİK, Asgari ücret için kritik rakamı açıkladı
TÜİK, Asgari ücret için kritik rakamı açıkladı
GİRİŞ 17.12.2019 16:50 GÜNCELLEME 17.12.2019 17:38
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. TİSK'in ev sahipliğinde bugün üçüncü kez Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar bir araya geldi. 

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'unda, işçileri temsilen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, işverenleri temsilen TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç yer aldı.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını komisyonla paylaştı.

Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez toplandı.

2018 YILINDA 2.213 TL HESAPLAMIŞTI

TÜİK, geçen yıl bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, “orta" işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak hesaplamıştı.

TÜİK’e göre, bir işçinin geçim maliyeti geçen yıla oranla bu yıl yüzde 5.4 artı. Geçtiğimiz yıl asgari ücret net 2020 TL olarak belirlenmişti.

Asgari ücret zam mı ne kadar olacak?

ÖNCEKİ TOPLANTILARDA NELER OLMUŞTU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki ilk toplantıda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tarafların bakış açısını dikkate alarak ortak bir noktada buluşmak istediklerini belirterek, “Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canı gönülden diliyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 171
  • Samet 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyt için de müjde bekliyoruz.
    Cevapla
  • matametiksel oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    %5 mi geçen yıla göre ve 2017 ye göre baktığınızda memurların ve asgeri ücretlinin alım gücü %30 ila %50 arası azaldı.
    Cevapla
  • tebrik 4 yıl önce Şikayet Et
    patrona, işverene,sanayiciye, esnafa, çiftçiye sürekli destek veriliyor. Onlar ise sürekli ağlıyor. Geçmişteki kazançlarını elde edemedikçe acısını yanında çalıştırdıklarından çıkarıyor. Malesef birinin yanında maaşlı çalışanlar ezildikçe eziliyor. Asgari ücret alıp geçinebilen insana helal olsun
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu insanları kendi yerinize koyun
    Cevapla
  • Sabri cetin 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ücreti bunlar niye hesaplıyor anlamak mümkün değil bitkisinin günlük filtresi neyse ona göre hesaplasınlar hersene şikayet fıtratı açıklıyor bir aile 3 kişiyse çarpsınlar askeri ücret çıkar neyi hesabını yapıyorlar kitap var nizam var Allahın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle