Çelikler Holding’ten baca gazı arıtma sistemi açıklaması

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüklerinin 20 yıllığına işletme devir hakkını alan Çelikler Holding, termik santrale en kısa sürede filtre takılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Çelikler Holding’ten baca gazı arıtma sistemi açıklaması
Çelikler Holding’ten baca gazı arıtma sistemi açıklaması
GİRİŞ 06.12.2019 00:43 GÜNCELLEME 06.12.2019 15:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çeliker Holding Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Mehmet Hoşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, işletmeyi 01.12.2018 tarihinde devraldıklarını söylerken termik santrale baca gazı arıtma sisteminin en kısa zamanda yapılması için çalışmalarını devam ettiğini belirtti.

Hoşoğlu, “Geçen 12 aylık süre içerisinde çevre sistemiyle ilgili danışman firmalarla beraber jeolojik etütlerimiz yapıldı. İhale şartnamesi hazırlandı. İşin yapımı ile ilgili uluslararası şirketler çağrılıp ihaleler yapıldı. Bu konuda deneyimi olan bir şirketle baca gazı arıtma sisteminin yapımı için birkaç ay önce anlaşma imzalandı. İşin yapımına geçildi ve siparişler verildi. Birtakım ekipmanların da sahaya gelmesini bekliyoruz. Hedefimiz çok kısa süre içerisinde çevre yatırımlarını devreye almaktır.

Bir belirsizliği de aydınlatmak istiyorum. Termik santral ve maden sahasında çalışan taşeronlarımızla beraber 3 bin 400 personelimizle çalışmalarımız bugün olduğu gibi bugünden sonra da aksamadan devam edecektir. Özetle yılsonu şartları ne olursa olsun, santral çalışsın veya kapansın hiçbir şekilde çalışan sayısını azaltmayacağız ve aksine personel alımımız, istihdam artışımız devam edecekti. Bu açıklamayı da bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yapmaktayız” dedi.

 

 

YORUMLAR 5
  • Vay arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunca yıldır nerdesiniz arkadaş..kaç yıl oldu sizin bu işletmeyi alıp çalıştırdığınız reis dürtünce mi geldi aklınıza filtre..bide 12 ay önce ihale yapıldı falan filan 12 ayda dünya çapında filtre yapan bir firma bu işi bitirmediyse yz siz yalan söylüyorsunuz yada böyle bir firmayla anlaşmanız yok demektir.benim takdirimde ihaleler fes edilsin ve şartnameleri yerine getirmediği içinde firma sahiplerine yasal müeyyide uygulansın halkı ve çevreyi hiçe saydıkları bunca geçen yıl için..
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi ya, esnet esnetebildiğin kadar, ne de olsa burası Türkiye.
    Cevapla
  • Adımopter 4 yıl önce Şikayet Et
    Seyitömer ve Tunçbilek ne zaman.
    Cevapla
  • Dogrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen ajitasyon 3400 personel ... Bugune kadar hayati ve saglogi kayan yuzbinlerin bahsi yok ..
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu papuc pahalı değilmi..
    Cevapla