Büyük önem taşıyor deyip duyurdu! Dikkat çeken Erdoğan açıklaması

Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya uzanan karayolu projesinin temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında atılacağını duyurdu.

Büyük önem taşıyor deyip duyurdu! Dikkat çeken Erdoğan açıklaması
Büyük önem taşıyor deyip duyurdu! Dikkat çeken Erdoğan açıklaması
GİRİŞ 06.10.2019 11:53 GÜNCELLEME 06.10.2019 17:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sırbistan hükümeti, Sırbistan Devlet Karayolları Kurumu ve Türk şirketi Taşyapı arasında Aralık 2018'de imzası atılan Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya uzanan karayolunun temeli atılıyor.

 

 

Temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7-8 Ekim'de Sırbistan ziyaret sırasında yapılacak. Otoyol, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan ve Bosna-Hersek'i birleştiriyor. Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic, Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesinin sadece bölge ülkeleri değil insanları da birbirine bağlayacağını söyledi. Başlangıcının Erdoğan'ın katılımıyla yapılacağı Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Mihajlovic, "Proje sıradan bir otoyol projesi değil. Tüm bölgeyi birbirine bağlayacak bir yüzük. Bu proje sadece bölge ülkeleri değil, insanları da birbirine bağlayacak. Resmi başlangıç ise Erdoğan'ın ziyareti sırasında gerçekleşecek" dedi.

Mihajlovic "Saraybosna'dan 5-6 saatte Belgrad'a gelen insanlar bu sürenin 2 saate inmesiyle daha çok birleşecekler. Birkaç yıl önce Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in de dediği gibi bu yol dostluk yoludur" diye konuştu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    hala yapılan soykırıma rağmen sırp ve hırvatlarla evlilikler yapılıyorsa vay Bosnanın haline. onlar ancak siz dininizden vazgeçtiğinizde sizinle olurlar. hala bunu anlamayıp onlarla bir olanlar varsa Bosnayı kaybetmişiz demektir.
    Cevapla
  • Çok güzel 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistan anladı bizim ithal akıllılar anlamadı
    Cevapla
  • gazi27 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılayan: bölgenin söz sahibi gerçekte kim onu anlamış olabilirmi.
    Cevapla
  • Şükrü GÜZEN 4 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • Aşağılayan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistan neyi anladı benim anlamadığım?
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok kardeşim, bahsettiğin hainlerde anlıyor ama maalesef kabullenemiyorlar. Çünkü gayeleri, hedefleri başka.
    Cevapla
  • Merhamet 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Sırpların Bosna yı daha kolay işgal etmelerine sebeb olmaz.Bölgeyi iyi bilen biri olarak tedirginim.Hala sırp ve hırvatlarla evlilikler devam ediyor.Acı bir tablo .......
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte bir lider sözüyle cihanı titretir ejdadıdımız osmanlıda böyleydi çünkü biz osmanlının torunlarıyız.Düşmanı binlerce km öteden nizama sokan ölüme kafa tutan iman abidesi , Allah korkususundan düşmana bile zulmetmeyen ejdadn torunlarıyız.Hilafeti yıkarak bizi kimliğimizdem asimile ettiler değerlerimizden uzaklaştırdalar o zaman müslümanlık kan ağladı.Hala ağlıyor malesef
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    En azından Reis lider olduğu müddetçe, bu dediğini hayal bile edemezler kardeşim.
    Cevapla
  • Pirlepeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer insanların katledişini izleyecek bir Türkiye yok.Bosnaklar ve Arnavutlar kardeşimiz orada yasayan Türklerde soydaşımızdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle