Albayrak duyurdu: Yakında açıklayacağız!

Katıldığı televizyon programında, "Türkiye'nin olmazsa olmazı büyümedir" diyen Bakan Albayrak, doğal büyümenin yüzde 5 olduğunu açıkladı. Albayrak, "Önümüzdeki 4 yıl dalgalanmalara karşı elimiz çok daha güçlü" dedi.

Albayrak duyurdu: Yakında açıklayacağız!
Albayrak duyurdu: Yakında açıklayacağız!
GİRİŞ 03.10.2019 15:07 GÜNCELLEME 03.10.2019 15:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sermaye piyasalarında atılan adımlarla ilgili Albayrak, "Çalıştığımız paketler var, ilk paketi yakında açıklarız" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'daki Finans Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulunuyor. 

 

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamaları:

"Cari denge, enflasyon dengesi, bütçe disiplininden bahsediyoruz. Biz bu dengeyi çok hassas yönetmeye gayret ettik. Altyapıyı buna göre güncelledik. Son 1 yılda gıda enflasyonu için önemli adımlar attık. 2022'de enflasyonda yüzde 5'in altını göreceğiz.

TÜRKİYE'YE İLGİ ARTTI

Seçim iklimi bitti, siyasi belirsizlik yok oldu. Yatırımcıların ilgisi arttı. Türkiye doğal büyüme politikasına evrilmiş durumda. AB, dışındaki pazarlarda ihracat sektörü artış yaşadı. Dengeleme süreci değişimi sert şekilde ortaya koyuyor. Türkiye kur özelinde olumsuz bir süreç yaşadı. Bu ay cari denge açısından önemli.

FAİZ MESAJI! "BU AY KRİTİK AY"

Faizlerdeki yüzde 25-26-27'lik faizler yüzde 11-12'lere geriledi. Mayıs'tan bu yana borsa yüzde 50'den fazla prim yaptı. İhracatta 2019 gibi zor bir yılda çok iyi bir performans sergiledik. Bu ay kritik bir ay.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Turizm açısından eylem ve politikalarla birlikte rekabetçi bir şekilde de bu süreci oluşturduk. Türkiye'de karşılanabilecek iç talep potansiyeli var. Fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL POLİTİKALAR AÇISINDAN ELİMİZ GÜÇLÜ

Ekonomi dış faktörlerden en az şekilde etkilenmeli. Türkiye'nin olmazsa olmazı büyümedir, Türkiye'nin doğal büyümesi %5. Enflasyonla cari denge eş güdümlü gitmek zorunda. Önümüzdeki 4 yıl politikalar açısından elimiz güçlü. En kötü senaryolara karşı hazır olmalıyız. A,B,C ve D planlarımız var. İstanbul Finans Merkezi için bu yıl sonuna kadar en yoğun inşaat dönemi olacak. 2022'nin başında inşaat süreci bitecek. Gelişmiş oyuncular bu finans merkezinde yer alacak. 2020 yılında yasal düzenlemeleri bitireceğiz.

ÇOK GENİŞ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Vergi mimarisi konusunda çok geniş bir çalışmamız var. İlk paketi bir an önce paylaşacağız. Yeni süreçte çok daha net ve kararlı politika olacak. Bu ülkenin para birimi TL'dir, atılacak adımları göreceğiz. TL mevduatları arttı. İthalat noktasında, kuru artık akıllıca yönettiğini bu çerçevedeki süreçleri daha iyi yönettiğini görüyoruz. Bu anlamda bakınca sürecin olumlu seyrettiğini görüyoruz.

GÜMRÜK BİRLİĞİ

Gümrük birliğinde süreci yakından takip ediyoruz. Müzakereleri 2020 yılında daha çok somutlaştıracağız

YORUMLAR 5
  • sonuç 4 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği meselesine artık mutlaka bir el atılmalı.
    Cevapla
  • Mehmet ERGİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi barışı ile , topluma uzatılan el ekonomik saldırılar ile yarım kaldı. Nefes alamıyoruz, varlık barışı ile atılan adımdaki süre , 2B ler için atılan adımda ki süre uzatılmasına rağmen , vergi ve sgk için atılan adım neden güncellenmiyor. Bu yapılandırmaya yapılan müracaatların çoğu neticesiz kaldı. Lütfen bu yapılandırma için yapılan ödeme sürelerini güncelleyin.
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vergi matrah artırımı yapılandırma çıkartın yoksa esnaf kalmaıyacak borçlar altında herkesin beli bükülmüş
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    katmadeğeri yüksek üretim olmalı yerli oto neden geciktiriliyor
    Cevapla
  • T akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ak partinin deli gibi sevdalilarindanim kimle konuşsam elektrik ve d gaz zammi bakın istanbul gitti türkiye gitmesin istiyoruz onun için acilen elektrik ve d gazı yüzde 30 ucuzlatilmdli ve zamları yıllık yüzde 5 yapın madem tek habe yoksa liderimiz erdogan a karşı partiler kazansın istemiyoruz elektrik ve d gaz zamları oyları 10 puan düşürdü acilen yüzde 30 ucüzLatin elektrik ve d gaz parasından millet pazara cikamer
    Cevapla