Memur-Sen'den iş bırakma kararı

Konfederasyon, hükümetin 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'ndeki zam teklifini yükseltmediği gerekçesiyle bugün saat 15.00'te iş bırakma, 17.00'de ise cüzdan bırakma eylemi kararı aldı

Memur-Sen'den iş bırakma kararı
Memur-Sen'den iş bırakma kararı
GİRİŞ 20.08.2019 12:14 GÜNCELLEME 20.08.2019 12:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Memur-Sen, hükümetin 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'ndeki zam teklifini yükseltmediği gerekçesiyle bugün saat 15.00'te iş bırakma, 17.00'de ise cüzdan bırakma eylemi kararı aldı.

 

 

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Memur-Sen Başkanlar Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde gelinen noktayla ilgili dün gece toplandı.

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın dün yaptığı zam teklifinin yükseltilmesi ve müzakere süresinin iki gün uzatılması tekliflerinin karşılanmaması gerekçesiyle bugün saat 15.00'te iş bırakma, saat 17.00'de ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapılması kararlaştırıldı.

 

 

HÜKÜMET ZAM TEKLİFİNİ İKİ PUAN ARTIRDI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında hükümetin yeni zam teklifini iletmek için Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın ile Bakanlıkta bir araya gelmiş, memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunmuştu. 

İLK TEKLİF YÜZDE 3,5+3'TÜ

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı.

2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    müzmin, iflah olmaz memur düşmanları yine buraya dadanmış, kardeşim elinizden tutan mı var, devlet memurluğunu çok istiyorsanız girin KPSS'ye güzel bir puan çekin sizde atanın, tabi KPSS sınavını geçebilirseniz.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    sevsinler sizin iş bırakmanızı, dostlar alışverişte görsün
    Cevapla
  • hayret 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer verirlerse istediklerini helal değil ücretli öğretmen 1750 kadrolu memur 6000tl yazık helal değil
    Cevapla
  • mrtkrt 4 yıl önce Şikayet Et
    yarım puan daha alırlar.. eğitimbirsen göbek atar önemli kazanım diye!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    şunlara bak yahu,3000 tlnin altında alan memur yok hala sızlanıyorlar.,birgün 3000 lirayıda ararsınız.ülkemizin etrafı ateş çemberine dönmüş.iş bırakacaklarmış.bırakın ama temelli bu paraya çalışacak bir sürü işsiz var ülkede.2000 tl alan emekli ne yapsın.bir sürü yandan çarklarınız var.yaz tatilleriniz cüzi paralara.gözünüz doysun artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle