'Zam teklifi beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak'

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma, "Hükümetin, kamu işçisi için yaptığı yüzde 6+4'lük zam teklifi beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak. Gece gündüz demeden ülkenin kalkınması için alın teri döken işçilerimizin emeğinin karşılığı verilmelidir." dedi.

'Zam teklifi beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak'
'Zam teklifi beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak'
GİRİŞ 04.08.2019 11:10 GÜNCELLEME 04.08.2019 11:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Akma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'ne dair görüşmelerin 19 Haziran'da başladığını anımsatarak görüşmelerin, 200 bine yakın kamu işçisinin 2019-2020 dönemindeki mali ve sosyal haklarını kapsadığını söyledi.

Bağlı bulundukları Türk-İş'in, görüşmelerde seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payını içeren talepte bulunduğunu hatırlatan Akma, bu taleplerin çarşının pazarın enflasyonu, işçilerin azalan alım gücü, ücretlerdeki erime dikkate alınarak hazırlandığını, hükümetinse teklifinde ekonomik verileri dikkate almadığını savundu. 

"HÜKÜMETİN YENİ VE CİDDİ TEKLİFLERDE BULUNMASI GEREKİYOR"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un geçen hafta Türk-İş'e yaptığı ziyarette, sözleşmenin tekrar gündeme geldiğini aktaran Akma, şunları kaydetti:

"Hükümetin, kamu işçisi için yaptığı yüzde 6+4'lük zam teklifi, beklentilerimizi karşılamaktan çok uzak. Gece gündüz demeden ülkenin kalkınması için alın teri döken işçilerimizin emeğinin karşılığı verilmelidir. Bu sürecin uzaması kimseye fayda sağlamadığı gibi, işçilerimizi tedirgin etmektedir. Hükümetin toplu sözleşmenin imzalanması için belirlenen sürenin tükenmekte olduğunu da görüp yeni ve ciddi tekliflerde bulunması gerekiyor. Biz sözleşmenin mutabakatla imzalanmasından yanayız ama bu olmazsa Türk-İş'in alacağı kararların sonuna kadar arkasındayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • İşçi 4 yıl önce Şikayet Et
    "Gece gündüz demeden ülkenin kalkınması için alın teri döken işçilerimizin emeğinin karşılığı verilmelidir." Sayın başkan sendikasının patronu olduğu işletmelerde de çalışan işçinin haklarını vererek örnek olabilir. Patron kendileri olunca hiçte öyle işçi hakkı savunur olmuyorlar maalesef
    Cevapla
  • Seyfi 4 yıl önce Şikayet Et
    3 dönüm bostan yan gel yat osman demiş atalarimiz. Özel sektörde bostanlik alan kalmamış Her yer bataklık.
    Cevapla
  • Ebru 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah bir kadrolu işçi olsam.yada memur ama nerde o şans..
    Cevapla
  • Egzagli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sebeple herkes memur olmak istiyor piyasada çalışan kesim kalmadı. Özel sektörle arada uçurum var izin verinde bu zamlar olmasın büyük okyanuslar girmesin araya. Yani maaslar emin olunki çok yeterli.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş emekli olan bir kamu işçisine bağlanan emekli maaşı benim çalışırken aldığımdan daha fazla. Bu arada bende memurum ve gece gündüz çalışıyorum. Devlet işçisine verdiği hakları memuruna vermiyor maalesef. Millet olarak tüketimi çılgınca yaşıyoruz bian önce üretime dönmeli tüketim aliskanliklarimiza cekiduzen vermeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle