Meclis'te kabul edildi! Türkiye'den blockchain hamlesi

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kalkınma planı olan ve 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Meclis'te kabul edildi! Türkiye'den blockchain hamlesi
Meclis'te kabul edildi! Türkiye'den blockchain hamlesi
GİRİŞ 24.07.2019 09:55 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ülkemizin 2023 yılına kadar, başta ekonomi olmak üzere, birçok alanda izleyeceği politikaları içeren plana göre; önümüzdeki dönemde blockchain tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak.

 

 

Konuyla ilgili konuşan dijital para şirketi Coiny’nin CEO’su Ayberk Kuday, “On Birinci Kalkınma Planı’nda blockchain tabanlı dijital Merkez Bankası parasının uygulamaya koyulacağının yer almasını büyük bir heyecanla karşıladık. Ülkemizde dijital paraların kalkınmanın bir aracı olarak görülmesi ve bu yönde atılacak adımların belirlenmesini çok önemsiyoruz.

Hayata geçirilecek dijital para, Türkiye’yi cazibe merkezine dönüştürecektir. Bu süreçte Coiny olarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları almak ve Merkez Bankası ile koordineli çalışmak için hazırız” dedi.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 12
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Çiftçinin bu konudaki yorumlarına bakın....
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük bir yanlış olur ve telafisi zor olan bir felakete sürükler. Bütün digital ve sanal para sistemleri zionistlerin elinde. Evet, şu an ki banka sistemleri de onların elinde ama kontrol ve çıkma derecesi daha kolay ve öngörülür bir halde. Eğer bu adım gerçekten uygulanırsa şimdiden kendini köleleştirmek demektir. Ismini ilk kez duyduğum kudayın çevresi ve kendisi mercek altına alınıp sıkı bir araştırma yapılması gerekir, göz göre göre zionistlerin avı olmayalım.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun taviz verilmesin
    Cevapla
  • Mustafa ciftci 4 yıl önce Şikayet Et
    En Sonunda dogru birsey yapilmis
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bize faydası ne ?
    Cevapla
  • arkasında devlet 4 yıl önce Şikayet Et
    bir paranın karşılığı menkul değerdir. bu merkez bankasının altın rezervine karşılık gelen Türk Lirasıdır, Amarikan parasının karşılığı olan Amarika Merkez Bankasının Altın stoğu. Eğer senin paran dünyada exchange edilebilirlik yaygınlığı dolardan fazla ve devletininse parana olan güvencesi bilinirse. dolar değil tl piyasanın skalası olur. amarika bitlikoininin arkasında devlet olarak durmadığı için boşluğu gören yöneticiler aradan sıyrılma hamlesi deniyorlar. orta vadede visa mastercard destek union gibi sistemler kullanılmamaya başlanılacak. onun için onlar bile kendi bitlikoinlerini üretmeye uğraşıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle