Sağlık çalışanlarına müjde! Zorunlu çalışma süresi düşürüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık personelinin zorunlu çalışma süresi 6 yıldan 4 yıla düşürüldü" dedi. Koca, yapılan düzenlemenin hayata geçirilmesi sözleşmeli çalışan sağlık personelinin, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebileceğini açıkladı.

Sağlık çalışanlarına müjde! Zorunlu çalışma süresi düşürüldü
Sağlık çalışanlarına müjde! Zorunlu çalışma süresi düşürüldü
GİRİŞ 21.06.2019 17:28 GÜNCELLEME 21.06.2019 17:28
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personelinin sabit pozisyonda zorunlu çalışma süresinin 6 yıldan 4 yıla düşürüldüğünü açıkladı.

 

 

Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi:

"Uzun zamandır Bakanlığımız gündeminde olan, sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin düşürülmesine dair talepler TBMM komisyonunda değerlendirmeye alınmıştır. Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür.

 

 

Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçtikten sonra aynı yerde 1 yıl daha çalışırsa, diğer memurların sahip olduğu tüm haklara ve başka yerlere naklen atanma hakkına sahip olacak.

Bu vesileyle, sağlık personelimizin özlük hakları ile ilgili önemli bir kazanım sağlanmasına destek veren TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine, sağlık çalışanlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

YORUMLAR 25
  • Selimcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok değerli bakanım oğlum sözleşmeli sağlık çalışanı ben İstanbuldayım çalışıyorum oğlum yaklaşık 3 yıldır doğuda 4 blitayin hakkı olmayan binlerce sozlesmelilerden biri bu vatan evlatlarının mağduriyetini gidermenizi saygılarımla arz ederim
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ;yapılan bu düzenlemeden tüm 4/b lilerin hepsi bundan faydalansın. Büyük bir umutla bekliyoruz.
    Cevapla
  • İskender 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen lise mezununlarınada memuriyet hakkı verilsin saygılarımla
    Cevapla
  • Karahisarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yada böyle her bakanlık kendi personeli için elinden geleni yapıyor. Ama polis için kimse kılını kıpırdatmıyor. Ve unutulmasın polisten başka elini değil gövdesini ortaya koyan kimse yok Fetö nün ayıklanmasında.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    polis için daha ne yapılmasının bekliyorsunuz develet her türlü imkanı ve olanağı maddi ve manevi polise tanıyor yok daha ne istiyorsunuz bi devletin memuru polismi sizce
    Cevapla
  • selime 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım, keşke sadece yazdıklarımı siz okuyabilseniz de birilerinin eline fırsat vermesek hükümet aleyhine, evladım tıp okuyor ne var ne yok hepsi harcanıyor doktor olunca elde var, sıkıntılı meslek hayatı komik maaşlar dayak kötek tehdit de cabası bayan lar için iki kat sıkıntı. ne zor bir hayat lütfen sağlık çalışanlarını kolay gözden çıkarmayın.tüm meslekler de kıymetli ama sağlıkda, insan yükü var omuzlarda.maaşlar komik değil mi sizce
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Maas komikmi! Allah gozunu doyursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle