Dolar'da yükseliş sürüyor! İşte ilk rakamlar...

Dolar/TL dün Trump'ın ticaret savaşlarında ateşkesi rafa kaldırmasıyla 9 ay sonra 6 lira üzerine çıkmasının ardından yükselişini sürdürüyor.

Dolar'da yükseliş sürüyor! İşte ilk rakamlar...
Dolar'da yükseliş sürüyor! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 07.05.2019 08:32 GÜNCELLEME 07.05.2019 09:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dolar/TL ve euro dün Donald Trump'ın ticaret savaşlarını 350 milyar dolarlık ek gümrük vergisiyle cuma günü yeniden başlatacağını söylemesiyle piyasalar güne hareketli başladı.

 

 

Baştan gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya borsalarında satışlar geldi. Borsa İstanbul'un kaybı yüzde 2'nin üzerine çıktı. Gelişmekte olan ülke paraları dolar karşısında değer kaybederken dolar/TL, Rahip Brunson'ın tahliyesi öncesindeki 6 lira seviyesini aştı ve son 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro da 6.75 üzerine zıpladı.

7 Mayıs sabahı Dolar bir nebze gevşese de halen 6.10 TL üzerinde. Euro 6.85 bandında işlem görürken, sterlin 8 TL üzerine çıktı. 

 

 

YORUMLAR 13
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar derken,Türkiye de çoğu hayvan ürünü ve gıdası ithal geliyor bazıları Türkiye de yapılsada fırsatçılar yabancı isim koyarak bu ürünlerede dolar üstünden zam yapıyor. yani doların yükselmesi yüzünden bir evcil hayvanın bakımı önemli ölçüde arttı,bir aşı 80-100 tl ye yapılıyor.buda hayvan sahiplerinin hayvanları sokağa terk etmesine sebeb oluyor. buna çare bulunmalı.
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun dolara, neden durdurulamiyor bu,
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu günleri iyi olanlar. daha çok yükselecek.
    Cevapla
  • önder 5 yıl önce Şikayet Et
    mutlusunuzdur .:(((
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen şu doları aşağı çekin artık. Öncelik ekonomi olsun. Ekonomi haberlerini izleyemiyorum korkudan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle