Türkiye'nin amiral gemisi suyla buluştu!

Tuzla'da yapım faaliyeti devam eden TCG Anadolu ilk kez su ile buluştu. Yüzer havuzdan denize taşıma işlemi yapılan TCG Anadolu'nun deniz ile buluşması gerçekleşecek.

GİRİŞ 04.05.2019 12:48 GÜNCELLEME 04.05.2019 13:18
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İstanbul Tuzla’da yapımı devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu ilk kez suya kavuştu. Yapımının, Sedef Tersanesi'nin kuru havuzunda gerçekleştirildiği TCG Anadolu ilk kez suya indirildi.

 

 

SUYLA İLK KEZ BULUŞTU

Milli uçak gemisi olarak bilinen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu’nun bulunduğu havuza su alınarak gemi ilk kez yüzer konuma getirildi.

 

 

TCG Anadolu’nun suyla buluşması sonrasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, geminin denize indilirişinin de gerçekleştirileceği belirtildi.

DENİZ KUVVETLERİNİN AMİRAL GEMİSİ: TCG ANADOLU

5 yıl önce yapımına başlanan ve inşaası büyük ölçüde tamamlanan TCG Anadolu Türkiye'nin ilk Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi olacak. Özellikle klasik uçak gemilerinden farklı ve işlevsel olan TCG Anadolu, 12 F-35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip olacak. Bunun yanı sıra içerisinde zırhlı araçlar ile tank da taşıyabilecek.

MAVİ VATAN'IN GÜVENCESİ

MİLGEM projelerinin en büyüğü olan 232 metre uzunluğundaki TCG Anadolu aynı zamanda tam donanımlı bir yaşam alanı. Günlerce kesintisiz olarak yol alma kapasitesine sahip olan gemi ile TSK gücüne güç katacak.

Özellikle deniz sınırlarındaki güvenlik alanını daha da genişletecek olan Türkiye, sınırötesinde gerçekleştirdiği devriye faaliyetlerindeki tehlike durumlara, üzerindeki mütevazı ordu ile anlık olarak müdahale edebilecek.

 

YORUMLAR 58
  • HAK 4 yıl önce Şikayet Et
    MasaELLAH,MasaELLAH,MasaELLAH
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    En iyi füze gemi felan uğraşmayın baristik füze yapın gemiden atın vurun ne varsa gitsin 10 bin km bakalım o zaman abd ab ne yapacak göreceğiz uçak gemi sonraki iş
    Cevapla
  • KUBiLAY 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah mubarek etsin, gururlaniyorum böyle seyler gördükce, daha cok güclenmeliyiz.
    Cevapla
  • Zaza Elazığ 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy maşşallah ucak gemimiz can yakıyor Allaha şükürler olsun bu günleride gördükya gerisi vız gelir Allah zizden razı olsun Büyük. BAŞKAN sen çok uzun yaşa Allah sana güç kuvvet versin seni korusun türkiye sevdalısı olaraktan göksüm kabardı heycan verdi ya TÜRKİYEME yakışır BÜYÜK. TÜRKİYE yarim benim
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Maşallah güzel 1 hayvanda kurban verin. İnşallah daha kısa süredi daha güzelinden 5 6 tane daha yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle